No Volverán!

en video skapad av handsoff venezuela (se länkar)
Passande såhär sexår efter statskuppen mot chavez.
Det lär ha varit en hejdundrande fest jag missade den 13 april..

http://video.google.com/videoplay?docid=8259680613061191794

Reunion de socialistas

 Den 19 april samlades ungdomar och arbetare från hela venezuela för att delta i ett möte anordnat av PSUV och Corriente Marxista Revolucionario CMR. Mötet hölls på Fabriken Inveval utanför Caracas. Inveval var en av de första av fabrikerna som blev ockuperad av sina arbetare och som nu är nationaliserad och arbetarstyrd. Fabriken är öppen för allmänna besök och de lånar också ut sina lokaler till socialistiska aktiviteter som tillexempel detta möte. Deltagarantalet uppgick i närmare hundratalet Kkamrater där den största delen var ungdomar.

image186

Andelen internationella deltagare var också stor och bekräftade att det internationella intresset för den pågånde bolivarianska revolutionen är stor. Den största utländska delegationen var sex stycken bolivianska studenter som var i Venezuela för att studera gratis till ingenjörer och samtidigt ta del av revolutionsandan och sprida den till sitt hemland. Deltog gjorde också mexikaner, colombianer, belgare, danskar och en svensk kamrat.

image187

Mötets främsta syfte var en del av arbetet med att skapa en stor och kraftfull revolutionär Ungdomssektion inom PSUV för att ungdomarna alltid är den starkaste revolutionära kraften och för att dessa skapar framtiden. Man diskuterade mobilisering och rekrytering och hur man skulle motarbeta de reformistiska tankarna inom partiet. Hur man skulle jobba gentemot regering och byråkrati och utbytte strategier med varandra.


 Man gladdes åt framgångarna. Nu senast nationaliseringar av Sidor (Argentinsk Stålindustri) och stora delar av cement industrin. Men framförallt av livsmedelsindustrin. Det har varit livsmedelsbrist i landet på grund av at produktionen inte täcker behovet. Men nu kan detta åtgärdas. Man fokuserade på jobbet inför valen av borgmästare och governörer den 23 november. Hur man inte ska låta någon av oppositionen får ett finger med i spelet. Strategier för ett fortsatt bygande av socialism och att aldrig låta sig besegras av oppositionens ständiga attacker.

image188

Jag höll ett kort improviserat brandtal om internationell solidaritet och om hur mycket det finns att lära av den bolivarianska revolutionen. Om hur skönt det känns att för en gång skull inte jobba i fullständigt motvind och hur glad min socialistsjäl är för den här äran och möjligheten att delta i en socialistisk revolution.

Venceremos!

Isla Margarita con mis Papas

Jag har haft semester med mor och far. De kom den 11 april och jag var på plats på flygplatsen för att möte dem. Trots att planet var försenat behövde jag inte vänta så länge. Vi åkte till Hotelet La floresta i Altamira som jag bokat. På kvällen fick jag öppna födelsedagspaket! Jättefint! Tack så mycket!!! Tyvärr hade det krånglat på hotellet så det var bara en natt bokad i stället för två. Detta löste sig dock morgonen efter då en annan mer sammarbetsvänlig man satt i receptionen. Lördagen ägnades åt ett besök i mitt hem, växling av dollar, ett besök i el hatillo.(den gamla fina stadsdelen och lite pedikyr. På kvällen tog vi en drink/öl med damian och milli.

314172-176


 Tidigt på söndagsmorgon tog vi en taxi mot terminal del orriente. Men denna paserades då taxichaffören erbjöd sig att köra oss hela vägen till puerto la cruz till ett rimligt pris. (tycte iaf mamma och pappa.) därifrån tog vi snabbfärjan och vi kom fram till Isla Margarita innan två eller så på em. Taxichaffören körde oss dirk till ett hotel i Porlamar. Den största staden på ön. Vi begav oss ut på stan och ner mot havet och stranden där vi åt fisk till middag. På vägen tillbaka råkade vi hamna i lite fattigare kvarter. Först dök det upp en liten kille som inte såg ut att vara äldre än tolv år. Han försökte få mamma och pappa att ge honom deras halskedjor. Som tur var så fattade de inte vad han sa och han gav sig efter ett tag. Men när vi fortsatte längre upp kändes det i luften att det inte var ett bra område. När vi gick förbi en klunga människor började de heja på varandra att de skulle råna oss. Jag försökte hålla minen och inte översatte inte vad de sa. För ser man rädd ur så blir det bara värre. Som tur var dök det upp en dam på en motorcykel som fixade en taxi som tog oss därifrån. Vi spenderade lite tid på köpcentret sambil och åkte sen hem till hotelet. Efterföljande morgon tog vi en taxi till playa el agua.

image184

Den största stranden på Isla margarita. Där hittade vi en jättemysig Posada. (vandrarhem) som en tant drev. Hon hade en storträgård och vi fick två rum till priset av ett eftersom det var lågsäsong.

314172-177

Nära till stranden och ett mysigt litet kafé där vi drack vårat morgonkaffe. Havet erbjöd turkostvatten i form av höga vågor. Stranden var joggvänlig (fick dock utövas tidigt på morgonen) och hade massor av snäckor. Tyvärr också många uppspolade maneter som jag dock försökte rädda.

314172-178


En dag åkte vi till playa caribe på den västra sidan av ön för att njuta av en äkta karibisk solnedgång.

314172-179

Vi åt gott hela tiden och drack sangria och vin på kvällarna. Men det var tomt på folk. Jag har alltid fått höra att Isla margarita är packat med folk På fredagen begav vi oss mot fastlandet igen. I puerto la cruz tg vi en taxi mot santa fe (en by på stranden) i mochima. Jag lämnade mamma och pappa i samma rum som jag och camilla bodde i när vi var där i januari.

314172-181

Jag åkte tillbaka med taxin till puerto la cruz och satte mig på en buss till Caracas. Glömde dock min resväska i taxin med alla mina kläder. Jag kom fram lagom till eftermiddagskön (fem) och kom hem vid halv åtta (två och en halv timmas kö. Yippie) PÅ lördagen var det upp med tuppen som hjälpe för att åka på möte med socialisterna. ( detta får en egen post en dag) Kom hem sent och på söndagen åkte jag tillbaka till Puerto a Cruz. Lyckades hitta taxichauffören med min väska och åkte sen till mamma och pappa.

314172-180


 Eftersom Johan inte behagade dyka upp på stranden, och vi alla tre redan var bajsbruna bestämde vi oss för att åka tillbaka till Caracas på måndagen istället för på tisdagen. Eftersom taxi mannen aldrig dök upp tog vi en minivan till puerto la cruz och buss til Caracas. Där kvällen ägnades åt att leta hotell. Vilket nästintill var omöjligt. Det ända jag hittade kostade tusenkronor natten och det kan man faktiskt inte betala. Till slut fick vi ett rum för två personer ( en reservation som inte anlänt) Jag gick på fest på kvällen och åkte sen hm för att sova. Nästa morgon var det hotell-letning igen. Eftersom rummet bara var för en natt.. Tillslut hittade vi ett helt okej och billigt på den stora gågatan mitt i stan. Där bodde vi resten av tidn.

image185

 Gick runt på stan, åkte till den lilla botaniska trägården och central universitet.


314172-182

Idag på förmiddagen åkte vi till capitolio. Centrum där alla regeringsbyggnader finns. När vi skulle gå på metron kom det fram fem män och försökte rycka av min pappas halskedja. De lyckades inte få den med sig men den gick sönder. Aldrig har det hänt mig något på hela tiden men mina föräldrar ska det g sig på. Människorna runt omkring hjälpte till. Och jag kan förstå att de skäms. För det var nästan så jag skämdes själv. Min mamma hade redan tagit av sig alla smyckenoch vi hade varken med oss mycket pengar eller kameror. Jag tror ändå mamma och pappa tyckte det var intressant att vara här. Och jag tyckte det var jätteroligt att de kom. Det har verkligen varit semester och vi har ätit massa gott och druckit massa. I förrgår var vi på en uteservering. Pappa fick whiskey med is som han fick dricka med sugrör och gud så pinsamt ful jag vart på mina tre stora glas rom. Nu är dt inte så lång tid tills jag får se dem igen.

314172-183Den här terminen ska ägnas åt att komma in ordentligt i marxistgänger och mindre åt studier. Skriver snart igen. Kolla alla bilder på bdb så länge!La catira es la que manda

Jag är ledig!
Soft som faaaan! För att vara ärlig. Jag har inga bilder på mig själv men jag kan jämfaras med en regionalölsflicka.
Med lite mindre silikon, och +20 kilo rätt placerade så har i mig blond och solbränd.

314172-175

Ja.Och så om vi jämför med HMs opassande undrklädsreklam i sverige. Vad sägr man?
Vad har hon med ölen att göra? är det för att  man kan blondera håret med öl?

Landet har en numera en utmärkt lagstiftning gällande sexuellt våld mot kvinnor. Lina har äst en kurs om detta (Skulle myckt väl kunna vara bättre än sveriges) Jag blir numera utsatt för sexuellkräkning; ett lagbrott, mer än 30 ggr om dan! det ni. vilken statistik. Och det bir bara värre desto blondare håret blir.
Och vad jag ville säga var; imorrn kommer mamma och pappa. Och på söndag drar vi till paradisön (turistghettot??) Isla Margarita.

Och jag bryr mig inte om att skriva om jag inte kommerntarer..

Hasta luego//Petra

Un Serpiente

Jag hinner inte skriva. Måste bara berätta en sak som inträffade idag när jag var och sprang i bergen vid skolan. Som jag brukar göra ett par ggr i veckan.
PÅ vägen tillbaka står en cyklist vid sidan av sin cykel (den enda formen av cykling som finns här är mountainbiking i bergen) När jag närmar mig börjar han gestikulera vilt. jag hör inte vad han säger eftersom jag lyssnar på musik. Men så pekar han på marken bredvid mig och där, ungefär en halvmeter från minn fot slingrar en enorm boa fram. Den måste ha varit nästan två meter! GRYMT! :D sådär jätte nära universitet! How exotic. men tur att jag inte trampade på den

314172-174

La Camarada Sueca

Nu har jag inte skrivit på länge. Men det har varit så mycket att stå i.
ni vet. Att tänka på att man borde plugga. Men så hittar man på alla undanflykter som finns och så blir det mest annat gjort. Som är roligare men som man inte kan njuta av eftersom man bara har ångest för att man inte pluggat. Här finns inga omtentor heller.

Senaste Nytt! Jag har förlovat mig! :D

Förra veckan började med en avskedsfest för fina alvaro som flyttat till sin flickvän i fnland. Trots att han har en uppsjö av venezulanska flickor som svansar efter honom. Trevligt var det och lite vin blev det. Men jag kommer sakna honom.

image173


I onsdags träffade jag en kamrat som jobbar för Corriente Marxista Revolcionario. CMR En kommunistisk organisation som jobbar med Partido Socialista Unido de Venezuela, PSUV (Venezuelas enade socialist Parti) och handsoff venezuela. (http://handsoffvenezuela.wordpress.com/)
Han berättade lite om vad de höll på med, gav mig deras tidning el militante och bjöd mig påföljande dag på en resa till Cagua (en liten stad utanför maracay) och till INAF (Industria Nacional de Artículos de Ferretería (Nationell industri för Järhandelsartiklar) .
 Så i torsdags åkte vi till fabriken som ockuperats av de 60 arbetarna och gjort den arbetarägd istället för att någon annan gör profit på deras slit. Ledaren hade lämnat fabriken och tänkt lämna arbetarna vind för våg.
Fabriken är en del av FRETECO - Frente Revolucionario de Trabajadores de Empresas en Cogestión y Ocupadas. (Revolutionära fronten för fabriksockupationer och arbetardemokrati)
De flesta av fabrikerna i FRETECO är fabriker som redan blivit nedlagda och som ockuperas av arbetarna för att arbetsgivarna inte ska plundra fabriken på färdiga produkter och maskiner. Fabrikerna har sedan drivits vidare av arbetarna och dessa har insett att de själva kan sköta sin produktion på ett demokratiskt vis. Freteco är ett samarbetsorgan som förenar ockuperade fabriker, får dem att samarbeta, dela erfarenheter och lära av varandra. De driver också ett aktivt arbete där de tar kontakt med andra fabriker och uppmanar dessa att göra samma sak. Arbetarna driver också en kamp mot regeringen som de kräver ska acceptera fabriken som arbetarägd.
Jag fick den stora äran vara med på deras veckomöte där det diskuterades hur kampen sett ut under veckan och hur de kunde gå vidare. Vilka fabriker som skulle kontaktas inför en kommande manifestation de anordnar den 17 april. Samt hur de kunde pressa regeringen för att få fabriken erkänd som arbetarägd.
Efteråt mötet med representanter från fabriken anlände ytterliggare fler kamrater. Dessa jobbade dock ej på fabriken men var medlemmar i den marxisistiska rörelsen CMR. Det hölls ett möte med påföljande studiercirkel, som denna vecka handlade om internationell ekonomi och om förändringen i världen. Om att kapitalismen leder oss mot en världskris. Det präglades av en hoppfull och positiv anda där det menades att alla kan numera se att kapitalismen går mot sitt slut och inte fungerar som ekonomiskmodell. Den bolivarianska revolutionen är ett alternativ. Men det pekades också starkt på att revolutionen är inte en produkt av Chávez, utan Chavez är en produkt av Venezuelas arbetarklass. Estamos la revolución! (Vi är revolutionen!) och denna kommer att avancera och fortsätta även efter chávez.
Alla var mycket glada över besöket och deltagandet av la camrada sueca (den svenska kamraten).
 Jag önskade de lycka till och meddelade att sveriges kommunister stöder deras kamp fullt ut.

Annars har det hittats amerikanska missiler i kratern i ecuador efter ?Colombias attack? mot farc.
Detta har så klart trissat upp konflikten igen. Mest eftersom Colombia starkt dementerat alla rykten om att USA skulle varit inblandade.
En sak som är värd att påpeka är att chavez skickat sina trupper mot gränsen kritiserades starkt av usa. Men att Brasilien gjorde samma sak har inte nämnts någonstans.

Min vecka avslutades med en avkopplande helg på surfar stranden Cuyagua. (samma som jag var på med lina och kajsa min första vecka i veneuela) Den här gången med damian och milli och några fransmän. Skönt var det. Nu brjar det bli riktigt varmt igen! Oh snart kommer mamma och pappa. Nu är det plugg som gäller!
Och såklart var förlovningen ett aprilskämt. Puss på er!

RSS 2.0