Isla Margarita con mis Papas

Jag har haft semester med mor och far. De kom den 11 april och jag var på plats på flygplatsen för att möte dem. Trots att planet var försenat behövde jag inte vänta så länge. Vi åkte till Hotelet La floresta i Altamira som jag bokat. På kvällen fick jag öppna födelsedagspaket! Jättefint! Tack så mycket!!! Tyvärr hade det krånglat på hotellet så det var bara en natt bokad i stället för två. Detta löste sig dock morgonen efter då en annan mer sammarbetsvänlig man satt i receptionen. Lördagen ägnades åt ett besök i mitt hem, växling av dollar, ett besök i el hatillo.(den gamla fina stadsdelen och lite pedikyr. På kvällen tog vi en drink/öl med damian och milli.

314172-176


 Tidigt på söndagsmorgon tog vi en taxi mot terminal del orriente. Men denna paserades då taxichaffören erbjöd sig att köra oss hela vägen till puerto la cruz till ett rimligt pris. (tycte iaf mamma och pappa.) därifrån tog vi snabbfärjan och vi kom fram till Isla Margarita innan två eller så på em. Taxichaffören körde oss dirk till ett hotel i Porlamar. Den största staden på ön. Vi begav oss ut på stan och ner mot havet och stranden där vi åt fisk till middag. På vägen tillbaka råkade vi hamna i lite fattigare kvarter. Först dök det upp en liten kille som inte såg ut att vara äldre än tolv år. Han försökte få mamma och pappa att ge honom deras halskedjor. Som tur var så fattade de inte vad han sa och han gav sig efter ett tag. Men när vi fortsatte längre upp kändes det i luften att det inte var ett bra område. När vi gick förbi en klunga människor började de heja på varandra att de skulle råna oss. Jag försökte hålla minen och inte översatte inte vad de sa. För ser man rädd ur så blir det bara värre. Som tur var dök det upp en dam på en motorcykel som fixade en taxi som tog oss därifrån. Vi spenderade lite tid på köpcentret sambil och åkte sen hem till hotelet. Efterföljande morgon tog vi en taxi till playa el agua.

image184

Den största stranden på Isla margarita. Där hittade vi en jättemysig Posada. (vandrarhem) som en tant drev. Hon hade en storträgård och vi fick två rum till priset av ett eftersom det var lågsäsong.

314172-177

Nära till stranden och ett mysigt litet kafé där vi drack vårat morgonkaffe. Havet erbjöd turkostvatten i form av höga vågor. Stranden var joggvänlig (fick dock utövas tidigt på morgonen) och hade massor av snäckor. Tyvärr också många uppspolade maneter som jag dock försökte rädda.

314172-178


En dag åkte vi till playa caribe på den västra sidan av ön för att njuta av en äkta karibisk solnedgång.

314172-179

Vi åt gott hela tiden och drack sangria och vin på kvällarna. Men det var tomt på folk. Jag har alltid fått höra att Isla margarita är packat med folk På fredagen begav vi oss mot fastlandet igen. I puerto la cruz tg vi en taxi mot santa fe (en by på stranden) i mochima. Jag lämnade mamma och pappa i samma rum som jag och camilla bodde i när vi var där i januari.

314172-181

Jag åkte tillbaka med taxin till puerto la cruz och satte mig på en buss till Caracas. Glömde dock min resväska i taxin med alla mina kläder. Jag kom fram lagom till eftermiddagskön (fem) och kom hem vid halv åtta (två och en halv timmas kö. Yippie) PÅ lördagen var det upp med tuppen som hjälpe för att åka på möte med socialisterna. ( detta får en egen post en dag) Kom hem sent och på söndagen åkte jag tillbaka till Puerto a Cruz. Lyckades hitta taxichauffören med min väska och åkte sen till mamma och pappa.

314172-180


 Eftersom Johan inte behagade dyka upp på stranden, och vi alla tre redan var bajsbruna bestämde vi oss för att åka tillbaka till Caracas på måndagen istället för på tisdagen. Eftersom taxi mannen aldrig dök upp tog vi en minivan till puerto la cruz och buss til Caracas. Där kvällen ägnades åt att leta hotell. Vilket nästintill var omöjligt. Det ända jag hittade kostade tusenkronor natten och det kan man faktiskt inte betala. Till slut fick vi ett rum för två personer ( en reservation som inte anlänt) Jag gick på fest på kvällen och åkte sen hm för att sova. Nästa morgon var det hotell-letning igen. Eftersom rummet bara var för en natt.. Tillslut hittade vi ett helt okej och billigt på den stora gågatan mitt i stan. Där bodde vi resten av tidn.

image185

 Gick runt på stan, åkte till den lilla botaniska trägården och central universitet.


314172-182

Idag på förmiddagen åkte vi till capitolio. Centrum där alla regeringsbyggnader finns. När vi skulle gå på metron kom det fram fem män och försökte rycka av min pappas halskedja. De lyckades inte få den med sig men den gick sönder. Aldrig har det hänt mig något på hela tiden men mina föräldrar ska det g sig på. Människorna runt omkring hjälpte till. Och jag kan förstå att de skäms. För det var nästan så jag skämdes själv. Min mamma hade redan tagit av sig alla smyckenoch vi hade varken med oss mycket pengar eller kameror. Jag tror ändå mamma och pappa tyckte det var intressant att vara här. Och jag tyckte det var jätteroligt att de kom. Det har verkligen varit semester och vi har ätit massa gott och druckit massa. I förrgår var vi på en uteservering. Pappa fick whiskey med is som han fick dricka med sugrör och gud så pinsamt ful jag vart på mina tre stora glas rom. Nu är dt inte så lång tid tills jag får se dem igen.

314172-183Den här terminen ska ägnas åt att komma in ordentligt i marxistgänger och mindre åt studier. Skriver snart igen. Kolla alla bilder på bdb så länge!Kommentarer
Postat av: Ronjj

Så hur lyder planerna, kommer du hem i smommar eller din lilla smurf! miss you o jag ville så gärna följa med till venezuela men icke.. Puss på dig

2008-04-25 @ 09:11:47
Postat av: Anonym

så du hittade taxichauffören dagen efter du hade lämnat din resväska i hans bil?
Och fick tillbaka allt?
HUR stor är chansen??

2008-04-25 @ 14:08:27
Postat av: Mamma

Tack för 2 härliga veckor med dig i Venezuela.

2008-04-26 @ 21:42:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0