El congreso

Förra helgen var jag på Corriente Marxista Revolucionaria CMR femte nationella kongress. Jag deltog som militante! Dvs jag är medlem i CMR venezuela!  En av dryga hundratalet andra som deltog var Alan Woods. Ledaren för CMI. Corriente marxista internacional, (International Marxist tendency) (http://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Woods_%28politician%29)
Han pratad mycket med mig. bland annat om problemen i svensk politik. (Vad fan hände med socialdemokratin??)
människan pratar sex språk flytande!. Och han kunde lite svenska. Kongressen hölls på mitt älskade inveval.
Där jag har min alldeles egna fan club. :S Deltog gjorde delegater från hela landet och representanter från bland annat vivex och Mitsubishi där det jobbar 1300 arbetar. Och de ockuperde fabrikerna invepal och INAF.
Kongressen handlade mycket om hur vi går framåt. Medlemsantalet har ökat från enormt sedan 2006 och hur vi nu finns representerad i nästan varje delstat. Men det vi pratade mest om är hur vi ska avancera. Var vi står i revolutionen. Om att gå ifrån teorin och praktisera socialismen Problemen med chavez.Om att Chavez är en stor man. Men han pratar mycket och får lite realiserat i praktiken. Och framförallt han är inte marxist. Och det är enormt långt kvar till socialismen. Maknadsekonomin måste bort.
Det pratades Om alla ockuperade fabriker som visar på en otrolig vilja och kampanda hos de venezulanska arbetarna. Om kampen mot kapitalisterna, reformisterna och byråkratin inom partiet. Och om hur farliga de regionala valen kommer att bli för revolutionen. Hur vi måste expropriera kapitalisterna och forma socialismen i praktiken.
Det valdes också en ny centralstyrelse och sen presenterades de som valts ut som delegater till världskongressen. Jag lärde mig otroligt mycket och det hölls underbara och konstruktiva tal.
Jag köpte alans nya bok och fick den signerad.
Det som förstörde kongressen lite var min närvaro.(!!) Jag är så jävla snygg och blir objektifierad var jag än befinner mig. Man kan ju tycka att dessa människor ska vara lite bättre. Men ack nej. De stirrar på mig, stöter på mig och till och med nämner mig i sina tal som ”den vackra svenska marxisten”. Jag vill inte särbehandlas för att jag är vacker. Jag vill inte vara ett objekt. Jag vill tillföra mina åsikter, inte mitt blonda hår! Så för i helvete. Nästa gång ska jag fan skrika det rakt ut.

Alan wood nämnde i sitt två timmar långa tal en avade största krafterna som finns i världen. Den kraft som finns hos ett uppretat folk. I kuppen mot chavez den 11 april 2002 så avsattes chávez av oppositionen. Folket gick ut på gatorna för att försvara sin revolution. Utan ledare. Det samlades hundratusentals, kanske miljontals människor som krävde att Chavez som president. 48 timmar senare var chavez återigen president. Detta visar int bara på vilket enormt stöd Chavez har hos folket. Utan också vilken kraft ett missnöjt folk kan ha. Och vi får aldrig glömma att vi kan göra förändring.
För i helvte! Gör något för att stoppa FRA-lagen! Protestera! Jag skäms för att jag är en del av ett så lamt och passiverat folk som svenskarna.


Föresten kan jag tillägga att Chavez var på kuba häromdagen och hade möte med raul och Fidel (så alla rykten om att han skulle ha trillat av pinnen kan fördömas). De hade möte om hur livsmedelsbristen(som jag dock inte märkt något av alls på senaste tiden) ska lösas. Hur man ska utveckla jordbruket i de båda länderna och om hur Alba (handelsöverkommelse mellan venezula, kuba nicaragua, boilivia, dominika.)

Jag måste erkänna att jag har svårt att uttrycka mig på svenska. Jag liksom tänker på spanska och glömmer bort vad det heter på svenska. ganska frustrerande.

Hablamos luego.

fútbol.

Jaha. Ännu en vecka har passerat. Det blev stranden trots att jag hade feber i torsdags/fredags.
Jag kräktes i busskön.:S

men vi åkte bil till chichirivichi.. bara fyra timmar. PÅ vägen hem var det kö. 8 timmar i bil. dt ni,,
vi var 13 personer totalt som åkte. Alla är från universitet utom damian. Vi hade hyrt samma lägenhet sm vi hyrde när vi var där i höstas. Men det visade sig att en av killarna hade en lägenhet på en lyxresort så några sov där. Jag sov där andra natten. Helt sjukt överbevakat och med pool och hela kittet.
Stranden var najs. Efter en frukost bestånde av empamnadas med skölpaddsfyllning(?!) tog vi en båt till cayo sal. En liten ö med en samling vatten i mitten. Det var otroligt salt, rött (jod??) och kokhett. I vattenbrynet var det fullt med skum. Så vi had skum party. Grymt härlig dag!På söndagen åkte vi inte till stranden för det var den jätteviktiga matchen mellan Polen(kamil) och tyskland(martin). Fatta att stämningn var laddad. Fotbollsfebern är helt galen! Alla är engagerade! På skolan har de stalt upp en storbildstv där det samlas mellan 150 och 300 personer varje match. Alla vet vem Zlatan är. Nu får sverige se till att vinna så jag slipper skämmas. På lördag har jag bara fiender i det här landet. För favoriten är España. Den här veckan har varit galen. Med fest varje kväll nästan. Imorgon åker jag till los teques för att delta i CMRs nationella kongress. Tillbaka på måndag!

Arenita playita!
Ja, jag har varit på stranden igen. Men man måst ju njuta.
vi åkte till mchima där jag varit innan med camilla och mamma och pappa men till en annan by.
det var jag, några utbytestudenter och ett par venezulaner. Härligt var det.Vi åkte från caracas med bus vid elva i fredagskväll. kom fram tidigt på lördagsmorgonen till purerto la cruz. där tog vi en till buss till mochima. empanandas till frurkost och sen nr rtill stranden där vi hyrde en posada. vi hittade en man som tog oss med på en båttur. Vi åkte till alla stränder i närheten och såg delfiner!


vi bestämde oss för playa blanca. där spelade vi volleyboll och slappade hela dagen.. jag fick även köra vattenskottr hur grymt som helst. på kvällen tog vi båten tillbaka till mochima byn, lagade en arepa middag och dansade lite salsa innan vi sov. på söndagen åkte vi till playa manare som visade sig vara utmärkt för snorkling!
massa exotiska firkar och spännande grottor att utforska.Underbar helg! med undantag från bussresan hem i söndagsnatt. jag vaknade av att mannen brevid mig tafsade på mig! jag skrrek som fan och kamil blev fly förbannad och ville slåss. sen kunde jag inte sova mer. så hela gårdagen var förstörd.


Jag har även hittat n inkomstkälla. i fredags åkte jag till chacaito. och eftersom jag hade tid över (väntad på en venezulan) och mina målagrejjor med mig så började jag måla mitt på torget. Innan jag visste ordet av hade jag sålt en tavla för 30 bs F (60/90 kr) och flera beställningar på nya. härligt!

annars är det mycket plugg som gäller!

Vi hörs!

RSS 2.0