una dia con borda de furioso

Oh. Jag blir så frustrerad och upprörd.
 De har stallt in alla lektioner ända tills på onsdag. Vilket innebär att jag missar alla mina viktiga lektioner på torsdagar och tisdagar. Och sen förlänger de terminen med en vecka istället. FAN. Jag vill inte plugga en vecka till. För jag kan ju ändå inte göra något annat än att plugga när jag har prov. Och jag och kajsa som skulle åka när skolan slutat. Dessutom har min kamera antagligen blivit stulen. Skit.


Jag blir så trött på alla protester. De står utanför universitet (om ligger långt utan centrum) blockerar vägen och skriker: nej nej nej. I måndags kom poliser och skulle stoppa blockeringen av vägen (köerna var oändliga.) Studenterna motades in på universitetet. Men sen försökte de gå ut igen. Det uppstod tumult.
Poliserna kastade in tårgas på området och andra saker som låter. Detta trots att de inte har rätt att göra det då universitet är autonomt. Studenterna började kasta sten och bråka medans andra skrek att det var fel sätt och att det skulle vara en fredlig manifestation. Men adrenalinet blev för mycket. Fighten höll på i flera timmar framemot sex på kvällen och ingen kunde ta sig från universitet. Alla var helt förstörda av tårgasen. Jag var dock inte där. Så jag vet inte riktigt hur allt gick till. Men lina sa detta till mig.

314172-104


Igår när jag var ute och sprang hade de en tranca (blockad) på en annan väg. Jag förstår inte riktigt meningen. Är det inte bättre bege sig till barriosarna eller ja-täta områden och diskutera och sprida information om man nu tycker att de är så dåligt pålästa? Såg resultaten av en undersökning som sa att 33% av befolkning läst reformen och 67% inte. Och vad jag vet är de flesta studenterna jag träffat har många inte läst den ?men man har ju hört?. De som har läst den säger att det ser fint ut men man måste jämföra med den tidigare versionen för att förstå allt det dåliga och det som försvinner.
Men ungarna är bortskämda överklassungar. De har inget att vinna på en socialism. Såg en tjej med en skylt mitt i det gula nej havet. ?No quiero socialismo? Då rann det över. Fuck you. Det är det jag vill ha. Okej. Val på söndag. Läget är minst sagt laddat. Alla lediga imorrn för att deltaga i den stora nej marschen. Men eftersom ingen är chavista på universitet är inte lektionerna inställda på fredag då ja sidan har sin stora manifestation. Och de kallar sig förespråkare för demokrati.
Det är bara jävligt förunnade människor på nej sidan. De är medvetna om den stora fattigdomn i landet. (men de är inte en del av den) så för dem är det viktigare att analysera om chavez föröker bli diktator eller inte. Fuck you. Låter väldigt mycket högerbullshit. ?javisst ska vi hjälpa de fattiga genom lite välgörenhet ibland, bara de håller sig på sin kant och inte försöker komma in och sänka kvalitén på våran fina utbildning som ska upprätthålla våran status som bättre (och rikare) människor?
Och nu är jag mest arg.

Idag har jag mest pluggat. Sen var vi och åt middag med massa folk. För att fira en kompis som hade tagit examen. Vi var i Hatillo som är den äldsta stadsdelen. Mycket fint. Massa gamla färgglada hus. Påminde mycket om Havanna på något sätt. Vill åka dit på dagtid. Ska nog ta med mamma och pappa dit.

Det var roligt att träffa Damian. Han har varit i Bogotá (Colombia) och tävlat i VM i scrabble. Han kom på 15 plats. Mycket duktigt. Men han är lite ledsen att han inte är här när Camilla kommer. Han är Sverige då. Han kommer nog till lund och jag försöker skicka honom till Haplo. :) Och hur ska jag klara mig utan Kamera?

//Petra

Un partido de béisbol.

Woho. Vi var på béisbol igår. Leones (caracas) mot Bravas (Margarita). Det var ganska långtråkigt. De spelade i  2,5 halv timma och vi hade de sämsta platserna (stenbänkar och med risk ör att få en boll i skallen). Folk köpte massa öl, tequenos, tostoner, nötter och chips. Sen kastade de ut dem. men jag fick inte så mycket öl i håret. :P konstiga människor.

314172-102

 Det var ingen viktig match. Och Leones förlorade. Men ändå ska vi gå igen. Fick lite bra regelförklaringar av venezulanerna. Ganska välbehövligt. Mest spännande blev det när en i leones fångade en boll slängd i luften helt horisontellt. Roligast var dock när det gick dåligt för leones och alla blev så arga. Det tyckte jag var kul.

Och sen. Har ni hört på maken. ?Tu eres mi princecita. Voy a morir si no dame un beso. Necesito tuyo 1-up.? Du är min lilla prinsessa. Jag kommer att dö om jag inte får en puss. Jag behöver ditt extraliv.
Hade nån sagt så i sverige hade jag gett personen en rak höger. Men här är det bara att le. Le för att nån kallar mig lillprinsessa? Helt sjukt. Men ja. Man säger ju så här.

Köpte den här lilla handboken med artiklarna o ändras i reformen. visst är den söt?
314172-103

 Annars har jag mest tillfrisknat och varit lite i skolan den här veckan. Alla har panik och vill att vi ska sluta skolan tidigare för att de tror att det blir kaos efter valet. Jag skiter i allt som har med skolan att göra. Nu vill jag bara sluta. Ikväll skulle jag ha pluggat men det har inte gått så bra.

Suficiente. Espero si voy a tener un bueno fin de semana.

Chao//Petra

Feliz Navidad.

Feliz navidad!
Oh. Kan n förstå min lycka?
 Jag trodde det var feberyrsel. Men ack nej. Julen är här! Julmusik i affären. Härligt blinkande ljusgirlanger i alla underbara färger om man kan tänka sig. Och granar och pynt i varje vrå.
Okej. Jag hatar julen lika mycket i år som de senaste 6-7 åren.
Det finns saker jag gillar. Men de kan räknas på en hand. Glögg (russin, mandlar), pepparkakor, knäck och sill. Men detta äter jag året runt. Och sen är det Karl Bertil Jonssons. Men det borde gå att ladda ner.
Vi fick julmat idag i skolan. Hallacas. Stora packet inslagna i bananblad.
Nån slags gul deg (Majs såklart) fylld med kött, kyckling, lök, paprika, oliver, russin och gud vet vad.
Det var väl sådär. Och efterrätten var horribel. Sockerlags Marinerad äckelfrukt (även kallad papaya) med olika kryddor. Och mitt i matsalen stod granen och blinkade mot mig. Jenny säger att hon inte får nån julkänsla här i värmen. Tack och lov för det.

image101
Intressant politisk diskussion vid matbordet iaf.
Jag blir tokig på den här reformen! Den går inte förstå.
Alla diskuterar velar och tolkar framåt tillbaka! Den senaste och den troligen den slutgiltiga versionen tillkännagavs i slutet av förra veckan.
Egentligen är reformen olaglig då man inte får göra så stora ändringar utan att den röstas igenom som en ny konstitution av nationalförsamlingen. Men man ser det lite som ett ?experiment?.
Reformen innefattar nästan 70 av de 350 artiklarna.
Artikeln som diskuteras och kritiseras mest av oppositionen utanför universitet är art 236 som handlar om presidentens plikter och rättigheter. Jag citerar direkt. Dock inte min översättning.

 Article 236.
They are attributions and obligations of the President or President of the Republic: 1
. Complying and to cause to comply this Constitution and the law.
2. Directing the actions of State and of Government, and to coordinate the relations with the other National Public Powers in its character of Head of state.
3. The ordering and management of the territory and territorial state of the Federal District, the states, the municipalities, federal dependences and other regional companies, according to the national law.
4. Creating or to suppress the federal provinces, federal territories, federal cities, functional districts, federal municipalities, maritime regions, insular districts and strategic regions of defense, according to it established in this Constitution; to appoint and to remove its authorities, according to the law, likewise will be able to decree communal cities according to this Constitution.
5. Naming and to remove the vice President, and to the Ministers or Ministers, being able to appoint a same person to exercise the charges of First vice President and Minister, as well as of vice President and Minister.
6. Directing the foreign affairs and the international politics of the Republic, as well as to celebrate and to ratify the treaties, covenants or international agreements.
7. Commanding the armed Force Bolivariana in its character of commander-in-chief, exercising the supreme hierarchical authority in all its bodies, components and units, as well as to set its contingent one.
8. Promoting to the and the officials of the armed Force Bolivariana in all the degrees and hierarchies and to appoint them or to appoint them for the charges and corresponding functions.
9. Declaring the states of exception and to decree the suspension or restriction of guarantees in the cases predicted in this Constitution.
10. Dictating, subject to authorization by a law habilitante, decrees with rank, value and force of law.
11. Calling to the National Assembly to extraordinary sessions.
12. Regulating total or partly the laws, without altering its spirit, purpose and reason.
13. Administering the National Public Estate, the international reserves, as well as the establishment and regulation of the monetary policies, in coordination with the Central Bank of Venezuela.
14. Negotiating the national loans.
15. Decreeing additional credits in the Budget, subject to authorization of the National Assembly or of the Delegated Commission.
16. Celebrating the contracts of national interest according to this Constitution and the law.
17. Appointing, subject to authorization of the National Assembly or of the Delegated Commission, to the General of the Republic and to the leaders or leaders of the permanent diplomatic missions.
18. Naming and to remove those officials or those officials whose designation attribute him this Constitution and the law.
19. Directing to the National Assembly, personally or through the First vice President reports or special messages. 20. Formulating the Integral development plan of the Nation and to direct its execution.
21. Granting exemptions.
22. Setting the number, organization and competence of the Vice-presidencies, departments and other agencies of the National Public Administration, as well as also the organization and operation of the Cabinet, inside the principles and features indicated by the constitutional law.
23.   Dissolving the National Assembly according to it established in this Constitution.

 Ja det som kritiseras: Att militären sätts under regeringen. Det blir en miltärstat. att Chavez blir överbefälhavare. Att han kan ändra i lagar. Att han kan lösa upp nationalförsamlingen

 Andra saker som kritieras i andra artiklar är den nya makt formen poder Popular som jag redan pratat lite om.
 Studenterna kritiserar reformen om öppna universitet för alla. Att man ska ta bort att universiteteten ska vara självdrivande och istället ska gå under staten. Som ska bestämma vad det ska finnas för utbidningar och hur många platser det skall finnas.

Mycket kritik låter om höger asoner. Att man bara försöka hugga där man kan.
Reformen låter som en socialistiskdröm också. Bland annat så tar den tillbaka centralbanken under politisk kontroll, ökar offentlig sektor, inför, 36 timmars arbetsvecka, sänker röstningsåldern till 16 med mera. Jag kan säga att landet känns splittrat.

Det var en kille på universitetet idag som sa att jag inte borde ha rött på mig. Jag svarade att jag nog var rebell nog. Alla dömer varandra och det skapas två lag. Fast det känns som båda sidor är ungefär lika upplysta och lika förvirrade.
Nej nu är det dags att sova. Och jag tycker det är dåligt att ni inte kommenterar. För jag kämpar på med min blogg och det känns tråkigt att inte få något tillbaka. Dessutom saknar jag er.

Beso//Petra

Una boda en donde hubo una enferma

Å nej. Jag är sjuk igen! Feber. :(

hoppas det går över snart. Men vi åkte iaf på bröllop igår. Utan en rosa kläning. Fick låna en klänning av hilda istället. Och med den tilsammans med frisyren jag fick såg jag ut som en tant. Verkligen! Vi skulle ha åkt vid elva. När vi satt på bussen ner till stan fick vi veta att vi skulle stanna över natten och att vi skulle ta med bikini. Ja det fanns ju inget att göra åt det. Jag var ändå inte sugen på att bada på hela tiden eftersom jag var sjuk. Vi kom till ?club oricao?. Som kan jämföras med en resort. De hade en privat strand och flera pooler med rutchkanor. Vi käkade god lunch eftersom det alltid på stranden finns en uppsjö av fisk och skaldjur. Me encanta! Sen var det dags att få håret fixat och ensminkning. Resultatet blev fruktansvärt.
?men det var ju för att jag har en så ful frisyr? som tanten som fixade mitt hår sa. Kläningen gjorde sitt till.

314172-100

Sen blev det kyrklig ceremoni. Bruden anlände med en motorcykal parad. Hur häftigt som helst. Vid själva cermonin som var katolsk kände jag mig illa till mods som jag alltid gör i religiösa sammanhang. Men det var snart över och brölopsfesten kunde börja. Hela kvällen sprang set runt servitörer och bjöd på små tilltugg. Men det bästa var ändå chokladfontänen. Hur mycket frukt som helst att doppa i rinnande choklad. Som dessutom var god. Ni kan ju gissa hur vi frossade.

314172-99

 Detta trots jag var sjuk. Vid ettsnåret orkade jag inte mer och frös så jag skakade och gick och la mig. Jag missade Hora loca (galna timmen) vilket var lite synd.
 Den är klassisk på venezulanska fester. Alla får ta på sig masker och konstiga hattar och dansar sen danser som alla kan stegen till.
VI hade ett eget rum där vi sov och sen idag kollade vi in stället lite. Träffade en kille som varit sjöman och kunde lite svenska och väldigt bra engelska. Han visade oss utsikten över området och bjöd oss att komma till klubben när vi vill. Så nu kan vi åka dit gratis. Tror inte det kommer hända men.

Nu orkar jag inte skriva mer. Återkommer när jag blivit frisk.

Veckans filmer. Yo soy la Juani och Resident Evil 3. Se!

Och kommentera!

//Petra

estoy "surfeando".

En helt okej helg. Käkade pizza i fredags. :O Okej.
Men jag skyller på att den var gratis och att jag hade druckit massa rödvin.

314172-98

I lördags åkte i till en strand ganska nära Caracas för att surfa. Hur kul som helst. Och jag var bäst. Eller kanske inte men efter lite lektioner lyckades jag stå upp en hel våg. :D Inte så illa pinkat för att vara första gången.

314172-97

PÅ kvällen var jag på en helt galen möhippa. Det var millis syster som skulle gifta sig och temat för kvällen var snoppar. Ja det var manlig strippa och hela grejjen. Galet!Det politiska då. Jo efter ha pratat med en kille på stranden och på lite ja manifestationer känns det lite bättre. Chavez har sitt stöd. Lite oavsett vad han gör känns det som. Inte så konstigt efter allt han åstadkommit för venezulanerna.
Pratade med några venezulaner och försökte få dem att sammanfatta reformen stora drag. Reformen går inte tyda. Inte för venezulanerna heller. Den hänvisar flertaliga gånger till en lag som inte är skriven än utan som kommer skrivas efter valet. Vilket verkar lite suspekt. På det hela taget är det konstigt att man ska rösta igenom hela reformen på en gång då den innefattar så väldigt många artiklar. Om reformen går igenom får chavez mer makt än vad någon av de tidigare två diktatorerna i venezuela haft. Samtidigt säger reformen att mer makt ska hamna hos folket. Man ska bilda nya "grupper" (institutioner med makt som ska förträda grupper i samhället) som innefattar hela befolkningen.(tex fiskarna, studenterna, jordbrukarna osv...) detta ska hjälpa folket att få inflytande. Men det står ingenstans hur dessa grupper ska skapas. Om företrädarna ska väljas, hur det ska administreras osv.
Protesterna nu går mest ut på att valet ska skjutas fram då reformen är så svårtydd och så omfattande att folk inte har tid att läsa den och ta ställning. Folkomröstningen är den andra december.

Det känns lite som om hela valet handlar om man litar på chavez eller inte, mer än själva reformen. Men han kör verkligen på sin grejj. Han går emot impirialismen. Han följer inte alla politiska spelregler korrekt (som igår när han kallade spaniens viceminister för farscist.) Men att vara radikal är ju enligt mitt tycke aldrig fel. Han har åstadkommit så mycket i det här landet. Jag hoppas forfarande på att han bygger den nya socialismen tillsammans med venezuelas befolkning.

314172-96
Viva el socialismo!

no tengo un opinion.

Okej. Åkte till demostrationen (la marcha) idag. Utrustade med tandkräm och vinäger mot tårgasen lämnade vi huset vid nio.
Jag mest för att titta. Jag vet fortfarande inte var jag står i frågan. Detta gör mig mycket frustrerad. Jag är inte van vid att inte veta vad jag tycker.
När jag kom hit var jag mer eller mindre chavista. Jag hoppades på chavez. Jag hoppades på den nya socialismen. Men efter ha varit här ett tag och översköljts av motpropaganda tappar jag fotfästet. Idag gick jag i nej marschen. Mer eller mindre mort min vilja hur man nu vill se det. Vi gick tillsammans med nästan alla studenter från caracas två universitet. Universidad simón bolivar och Universidad central de venezuela. Deltog gjorde också studenter som åkt långväga från andra universitet. Detta var den fjärde stora marschen de senaste veckorna. Och det var otroligt mycket folk. Vi gick en marsch på cirka två timmar. Slagorden var mest i stil med ;Vi är studenter. Vi vill ha frihet. Ned med reformen. De uppmanade chavister att läsa reformen.
314172-94
Det är väl det jag borde göra också. Jag borde gå på en ja marsch innan jag uttalar mig. Dessa är såklart mycket lugnare. Polisen är ju mer eller mindre på deras sida. Jag har hört att det är obligatoriskt att deltaga i marscher för de som jobbar för regeringen.


Men vilken grupp representerar folk i dagens marsch? Någon slags högre medelklass. Som är lärda. Betalar mycket för att gå på universitet. De flesta vill flytta utomlands när de är färdiga med utbildningen.(helst til USA) De har utbildningen för att läsa och tolka att reformen inskränker deras demokratiska rättigheter. De ser reformen som en väg mot diktaturen. Föräldrar är inte längre förmyndare för sina barn. Det är staten. Det kommer bli svårare att resa ut ur landet. Chavez har rätt att ?ta all makt? om ?situationen kräver det. Uttrycksfriheten inkränks. De säger att det närmar sig kommunism. Något jag inte säger högt att jag inte skulle motsätta mig. Så vilka är på ja sidan? Jo de fattiga. Och det finns en del. Särskilt på landsbygden. Chavez är den första som gjort något för dessa människor. Det betyder såklart mycket. För dem handlar det inte om samma demokrati och frihetshets. Vad är det för frihet när man inte har mat för dagen? Även om du har rätt att protestera mot det. människor har olika förutsättnigar.
Grejjen är att det är alldeles för svart eller vitt. Och hela frågan splittrar befolkningen. Reformen är enorm och innefattar nästan en otal ändring av hela konstitutionen. Att man ska rösta ja eller nej för hela reformen verkar ju faktiskt vara ett försök att få folk att köpa de ?dåliga? f örändringar genom att locka med alla ?bra?. Antingen är du Chavista eller Capitalista. Du är för socialismen eller så är ?usa älskare?. Men även socialister och en del chavister är emot reformen. Vilket gör det hela mer komplicerat.
Dagens marsch gick lugnt till. I alla fall för oss. I slutet möttes vi av en grupp Chavister med röda ja-flaggor.

314172-95


Men dessa skiljdes från oss av en massiv vägg av kravallpoliser. När vi gått hela marschen tog vi oss till metron och åkte til chacaito och åt.
Helt ovetande om att de som återvänt till Central universitet träffade ett bakhåll. En beväpnad grupp var där och började skjuta mot de återväntande studenterna. Man vet inte varför eller vilka de var men de var maskerade och hade satt upp ja affischer. Minst åtta blev skadade. Så även denna marsch slutade med våld.


En av de stora händelserna de senaste dagarna är att den förra utrikesministern som var en av chavez närmsta män. Har gjort ett uttalande mot reformen och upp manar folk att gå ut på gatorna.

I övrigt mår jag fint!
Men jag tycker ni kommenterar dåligt.

un besito//Petra

los estudiados no tienen un termino

Apuh. Har pluggat hela helgen. Inte så spännande. Nu är jag inne på min fjortonde timme idag såå nu får det räcka. Fy vad ont jag har i rumpan. Händer inte så mycket.

Men det händer saker i det här landet. Igår sa Hilda åt oss att handla på oss konserver och toapapper och andra viktiga saker. Mjölet, mjölken och äggen är redan nästintill slut. Folk handlar som galningar. Vi var också tvungna att köpa värmeljus På grund av de ström avbrott som inträffar tittsomtätt. Ibland fungerar inte telefonen. Det går ibland inte att ta sig ner till stan pågrund av alla trafikstockningar som orsakas av de dagliga marcherna.
Idag samlades de röda chavisterna för första gången till en "motattack" mot "kontrarevolutionärerna" Jag önskar att jag hade varit där.

314172-93


Kajsa frågade mig idag om min uppfattning och åsikt om chavez ändrats sen jag kom hit. Ja det har den. Men jag kan forfarande inte kalla mig anti-chavista eller chavista.

Allt är inte så svart eller vitt som det vill påstås i det här landet. Jag har fortfarande inte fått en nyanserad bild. Vad vill chavez? Jag gå på venezuelas främsta universitet. Det är svårt att komma in och det är inte biligt heller. Folk jag träffar tillhör inte direkt majoriteten av venezuelas befolkning. Jag har inte träffat folk på landsbyggden och hört deras åsikt om chavez. Om vad han har åstadkommit för dem. Det är ju där det är som fattigast. Alla pratar om den kommande diktaturen. Om att chavez vill göra sig själv till en kung. Venezuela har tidigare haft två diktatorskap. Men ingen av dessa män hade lika stor makt som chavez kommer att få om reformen röstas igenom. Ska jag vara helt ärlig har jag inte läst reformen heller. Jag vet inte personligen vad alla ändringar gäller. Detta är för att jag inte har tid att läsa igenom de cirka 70 olika artiklarna som reformen innefattar på komplicerad spanska skulle ta mig dagar. Jag kan därför mest kolla lite dagstidnigar. Ha tv:n på och lyssna på vad folk säger. Och detta ger ju som sagt inte direkt en objektiv bild. Vissa ändringar är väldigt bra men kruxet är att man måste säga ja eller nej till hela reformen i valet i december. Har chavez gått för långt nu? Jag har sett mycket klotter som säger "ja till chavez nej till reformen."

 

Jag frågade jenny häromdagen om hon trodde den skulle gå igenom med tanke på alla protester. Hon sa att hon trodde det. Hon var här inför förra valet. Och det var samma sak då. Det verkade som om alla var emot chavez. Här har man "hemmaprotester" med. Vilken tid som helst på dygnet. Kan alla på någonslags given signal öppna sina fönster och skrika och slå på grytlock. Alla bilar kan helt plötsligt börja tuta eller så skjuter man fyrverkerier. Trots alla protester vann chavez förra valet med stor marginal. (jag vill minnas att han fick 67%) Hur det än går så är det ganska spännande att vara här. Och än vill jag inte sluta hoppas på en ny socialism.

Igår var vi ute en sväng. Till Moulin rouge, ett ställe som inte spelade merengue salsa eller reggeaton. Ganska skönt. Nu väntar en extremhård vecka. Än har jag inte tagit igen allt sen jag var sjuk. Jag mår förövrigt nästan helt bra nu.

Un besito //Petra

todavia no he muerto

Det blir en helt annan sak när man påverkas av de politiska oroligheterna själv. Idag var det blockad vid universitetet
därför kunde inga bussar köra varken därifrån eller dit.
jag väntade en och en hav timma i baruta innan jag fick vet det. Det ända jag kunde göra för att ta mig till mitt superviktiga prov var att utmana döden och ta en moto taxi. det är det snabbaste men också det farligaste sättet at ta sig fram på i stan. de surfar mellan filerna i bilköernaa och det är ofta de krockar med bilar som helt plötsligt får fr sig att byta fil. Olycksstatistiken vill jag inte ens nämna. men min chafför var bra. Han körde på fel sida av vägen hela tiden. för där var det ingen kö. men det hände att vi mötte bilar i kurvorna på den slingrande vägen. då fick han försöka trycka sig in mellan bilarna. Jag trodde jag var nära att dö hela tiden. Men eftersom jag redan var livrädd innför det stundande helvetesprovet var det inte så farligt. men när jag väl kom fram (helskinnad) var jag tvungen att först sätta mig ned en stund på grund yrseln orsakad av adrenalinkicken.


314172-92

mototaxihörnet. här hänger de coola killarna. bruar vara jobbigt att gå förbi.

Provet gick inte så bra. Hade väl pluggat för lite. men jag satt där från halv tre till halv sju. och sen var det bara åka hem och hugga tag i nästa bok.
Nästa vecka är helt bisarr.

//Petra

Dulces o trucos?

314172-89

Ja trick or treat?

Hey det är halloween. Eftersom vi är nära USA firas det rejält. Folk är utklädda i flera dagar. Inte bara på fester utan på jobbet och på universitetet med. Men jag behöver ju inte eftersom jag spökar ut mig året runt. Dock har julsakerna redan kommit fram för ett tag sedan :/


Det känns så konstigt att tänka på att hemma är det november. Den värsta gråa, ruskiga månaden på hela året och här sitter mitt i högsommarvärme och njuter så mycket att jag nästan spinner.


image91

Igår var vi ute. Åkte till la roneria. Gratis inträde för tjejer och fri bar. Helt galet mycket ron folk kan dricka. Men det var en trevlig kväll.


Idag var det stora demonstrationer i stan. De kan inte jämföras med de lunkade tåg vi har i sverige. En vanlig demonstration är mer som reclaim the city fast lite våldsammare. Alla demonstrationer avslutas i princip med skottlossningar. Vilket hände idag vid cenraluniversitetet: Jenny och jag anlände dit ett par timmar senare och då såg det ut så här. Fortfarande var det massor med poliser där och ganska många ungdomar. http://www.youtube.com/watch?v=77UlymMwXjA


Det var dock inte detta som var anledningen till att vi var där utan vi skulle titta å en teater som millie, en kompis, var med och spelade i. Den var bra och jag förstod nästan allting.

314172-90

Imorgon har jag provet från helvetet. Och nästa vecka blir sanslös. Det tar liksom aldrig slut. Blir aldrig lugnt. Och det blir ingen resa i helgen heller. Förhoppningsvis en kortare surftur till en strand nära Caracas.


Chau//Petra


RSS 2.0