Reunion de socialistas

 Den 19 april samlades ungdomar och arbetare från hela venezuela för att delta i ett möte anordnat av PSUV och Corriente Marxista Revolucionario CMR. Mötet hölls på Fabriken Inveval utanför Caracas. Inveval var en av de första av fabrikerna som blev ockuperad av sina arbetare och som nu är nationaliserad och arbetarstyrd. Fabriken är öppen för allmänna besök och de lånar också ut sina lokaler till socialistiska aktiviteter som tillexempel detta möte. Deltagarantalet uppgick i närmare hundratalet Kkamrater där den största delen var ungdomar.

image186

Andelen internationella deltagare var också stor och bekräftade att det internationella intresset för den pågånde bolivarianska revolutionen är stor. Den största utländska delegationen var sex stycken bolivianska studenter som var i Venezuela för att studera gratis till ingenjörer och samtidigt ta del av revolutionsandan och sprida den till sitt hemland. Deltog gjorde också mexikaner, colombianer, belgare, danskar och en svensk kamrat.

image187

Mötets främsta syfte var en del av arbetet med att skapa en stor och kraftfull revolutionär Ungdomssektion inom PSUV för att ungdomarna alltid är den starkaste revolutionära kraften och för att dessa skapar framtiden. Man diskuterade mobilisering och rekrytering och hur man skulle motarbeta de reformistiska tankarna inom partiet. Hur man skulle jobba gentemot regering och byråkrati och utbytte strategier med varandra.


 Man gladdes åt framgångarna. Nu senast nationaliseringar av Sidor (Argentinsk Stålindustri) och stora delar av cement industrin. Men framförallt av livsmedelsindustrin. Det har varit livsmedelsbrist i landet på grund av at produktionen inte täcker behovet. Men nu kan detta åtgärdas. Man fokuserade på jobbet inför valen av borgmästare och governörer den 23 november. Hur man inte ska låta någon av oppositionen får ett finger med i spelet. Strategier för ett fortsatt bygande av socialism och att aldrig låta sig besegras av oppositionens ständiga attacker.

image188

Jag höll ett kort improviserat brandtal om internationell solidaritet och om hur mycket det finns att lära av den bolivarianska revolutionen. Om hur skönt det känns att för en gång skull inte jobba i fullständigt motvind och hur glad min socialistsjäl är för den här äran och möjligheten att delta i en socialistisk revolution.

Venceremos!

Kommentarer
Postat av: haplo

Ett spontant tal.. på spanska?
oavsett; applåder!

2008-04-26 @ 18:36:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0