Carnevales sin reyes

Det har varit carnaval helgen inte bara i rio de janeiro utan även här men inte i lika stor skala.
Det innebär dock att man är ledig måndag och tisdag(två dagars bakfylla?) och folk lämnar caracas 30% åker till nån strand 30% åker till merida där det är en speciell festival. Feria del sol. Med bland annat tjurfäktning. Det är fan äckligt att en sådan sak fortfarande existerar.
 Annars är folk utklädda och barnen kastar vattenballonger på alt och alla. Och så dricker man öl hela dagarna förstårs. I större utsträckning än vanligt. Vi började helgen med att fira alvaros födelsedag på el sarao. Kunde ju inte bli mer perfekt för salsakungen själv. Han fick en skiva med svensk musik av mig så han kan öva lite. Sen vid halv tre åkte vi hem för att hämta våra grejjer och vid tre snåret kom Alejandra med bi för att hämta oss. Alejandra är den första coola tjejen jag träffat här. Jag klippte håret på henne förra helgen. kortare än axel långt är rebelliskt! Hon går på min litteraturkurs och är även kursare med lina. Och hon är lesbisk. Så det var tre tjejer med intresse för tjejer som åkte på weekend.


Vi begav oss mot coro. Jag sov 45 min eller så. Och lina lika mycket. Vid tio snåret var vi framme och mötter upp av lorene. En kompis till alejandra som ockå går i min kurs. V åkte ner till den historiska delen och med en personlig guide fick vi veta mer om den lilla staden som varit venezuelas första huvudstad. Där fanns bland annat det första korset från det att Venezuela blev kristet. vi gick en tur i ett hus från 1700 talet där allt var i original.

314172-153


 Sen åkte vi hem till lorene där vi fick en underbart god vegansk lunch. Spaghetti med tomatsås och en underbar sallad och väldigt gott rödvin. Hennes mamma var hur gullig som helst. Men jag har aldrig sett en så lyxig lägenhet. Det fanns verkligen allt. Men jag vågade inte fråga om jag fick spela wii. Sen sov v en timme innan vi begav oss mot medanos sanddynerna som finns vid coro. Jag har ju redan var där men inte lina. Men det tål att ses igen.

314172-147


Vi åkte ned till en liten by där karnevalen var i full gång. Där var det skönhets tävling får smålickor på tolv tretton år. Äckligt! Vi åkte tillbaka till loraine är det väntade om möjligt en ännu underbare vegansk middag. Vi var fortfarande mätta men åt ändå ganska bra av tabule hommus och soyakött. Sen var det dags att sova. Alla var otroligt trötta. Vi sju nästa morgon begav vi oss mot maracaibo sjön. Vi åkte inte vilse så många gånger. Men att fråga folk om vägbeskrivning är omöjlgt. De pekar åt vänster men säger höger. Ofta har de ingen aning och hittar bara på något. Efter tio timmar var vi framme i puerto concho söder om maracaibo sjön nära catatumbo. Vi hae inte gjort några längre stopp på vägen. Bara för att tanka och köpa lite frukt. Kändes lika konstigt varje gång att betala 6 kr för en full tank. Vi köpte också en arepa pelada i coro som är speciellt där. Alla delar av venezuela har sin egen version av arepan. I puerto concho lyckades vi köpa lite grönsaker och ris. sen tog vi en båt ut på sjön. Det var häftigt. Växt och djurlivet var underbart.

314172-148

314172-149


 Det fanns apor och papegojor överallt. Sjön är vädigt stor men helt kontaminerad, det går inte att bada i den Men det finns ändå lite djurliv. Bland annat sötvattensdelfiner. Vi åkte ut till några hus i vattnet som stod på pålar. Där lagade vi middag och sov.

314172-150


Först åkte vi på en kvällstur på floderna. Vilket mest var ett lidande. Vi åkte runt och guiden lös med en fick lampa på alla djur han kunde hitta. Det värsta var när han fångade en liten krokodil och höll i den en kvart för att alla idiotiska turister skulle ta kort på den. Nej det kändes mest om vi åkte runt och släppte ut avgaser och störde djuren. Anledningen till att vi åkte dit var att vi ville se naturfenomenet med blixtrarna. Ungefär 1,2 miljoner blixtrar per år (mest i hela världen) och inget dunder. Orsaken till detta är det inte riktigt någon som vet. Men det fanns inga när vi var där. Lite tråkigt.

314172-152


Nästa morgon tog vi frst en tur på sjön i gryningen sen tog vi bilen och åkte till merida för lunch. Där var det festival och mycket folk så det blev lite köande och vi kom inte iväg föränns fyra. Vi turades om och köra (jag har kört bil!!) och blev såklart stoppade av polisen när lina körde. Hon har blivit bestulen på sin plånbok där hon hade sitt körkort. Vi stod och pratad länge med dem. De sa helt bisarra saker som att vi skulle åka tillbaka till merida för att fixa en polisanmälan på hennes plånbok. Han studerade våra pass 7 gånger. Och frågade om jag hade nån pojkvän. Tillslut mutade alejandra dem med bananer och de lät oss åka. De ville ju egentligen ha pengar men det kunde de glömma. Vid midnatt kom vi fram till staden san carlos där vi tog in på hotel och följande morgon åkte vi mot caracas. Och vi kom fram vid ett snåret. 200 mil(!!!) i en grön liten ford Genom alla landskap man kan tänka sig.
314172-151

(grejjerna uppe på berget är ett observatorium. jag sulle döda för att komma in där. stjärnhimlen är underbar här!)

Inget slår venezuelas natur. Redan i bilen fick jag ont i magen och sen frös jag hela kvällen. Och ni har jag jättehög feber och magsjuka. Det är mest synd om mig. Jag sov till halv fyra idag. Ska försöka gå tll skolan imorrn och se om jag kan göra provet vi hade idag.
//Petra

Kommentarer
Postat av: ronjj

hoppas du krya på dig snart!!

2008-02-07 @ 15:13:34
URL: http://ronjj.blogg.se
Postat av: mamma

Underbar resa,synd att du blev sjuk

2008-02-07 @ 16:22:52
Postat av: haplo

baby, jag hoppas du mår bättre nu.
ert kringåkande på båten fick migatt tänka när jag & comp var i djungeln, vi bodde precis vid en sjö (lake sandoval) som vi åkte runt på en kväll, vi lyste med ficklampor, jag lbev helt besatt vid det, då krokodilernas ögon reflekterade ljuset alldeles genomträngande i mörkret.. ascoolt

2008-02-10 @ 16:12:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0