una dia con borda de furioso

Oh. Jag blir så frustrerad och upprörd.
 De har stallt in alla lektioner ända tills på onsdag. Vilket innebär att jag missar alla mina viktiga lektioner på torsdagar och tisdagar. Och sen förlänger de terminen med en vecka istället. FAN. Jag vill inte plugga en vecka till. För jag kan ju ändå inte göra något annat än att plugga när jag har prov. Och jag och kajsa som skulle åka när skolan slutat. Dessutom har min kamera antagligen blivit stulen. Skit.


Jag blir så trött på alla protester. De står utanför universitet (om ligger långt utan centrum) blockerar vägen och skriker: nej nej nej. I måndags kom poliser och skulle stoppa blockeringen av vägen (köerna var oändliga.) Studenterna motades in på universitetet. Men sen försökte de gå ut igen. Det uppstod tumult.
Poliserna kastade in tårgas på området och andra saker som låter. Detta trots att de inte har rätt att göra det då universitet är autonomt. Studenterna började kasta sten och bråka medans andra skrek att det var fel sätt och att det skulle vara en fredlig manifestation. Men adrenalinet blev för mycket. Fighten höll på i flera timmar framemot sex på kvällen och ingen kunde ta sig från universitet. Alla var helt förstörda av tårgasen. Jag var dock inte där. Så jag vet inte riktigt hur allt gick till. Men lina sa detta till mig.

314172-104


Igår när jag var ute och sprang hade de en tranca (blockad) på en annan väg. Jag förstår inte riktigt meningen. Är det inte bättre bege sig till barriosarna eller ja-täta områden och diskutera och sprida information om man nu tycker att de är så dåligt pålästa? Såg resultaten av en undersökning som sa att 33% av befolkning läst reformen och 67% inte. Och vad jag vet är de flesta studenterna jag träffat har många inte läst den ?men man har ju hört?. De som har läst den säger att det ser fint ut men man måste jämföra med den tidigare versionen för att förstå allt det dåliga och det som försvinner.
Men ungarna är bortskämda överklassungar. De har inget att vinna på en socialism. Såg en tjej med en skylt mitt i det gula nej havet. ?No quiero socialismo? Då rann det över. Fuck you. Det är det jag vill ha. Okej. Val på söndag. Läget är minst sagt laddat. Alla lediga imorrn för att deltaga i den stora nej marschen. Men eftersom ingen är chavista på universitet är inte lektionerna inställda på fredag då ja sidan har sin stora manifestation. Och de kallar sig förespråkare för demokrati.
Det är bara jävligt förunnade människor på nej sidan. De är medvetna om den stora fattigdomn i landet. (men de är inte en del av den) så för dem är det viktigare att analysera om chavez föröker bli diktator eller inte. Fuck you. Låter väldigt mycket högerbullshit. ?javisst ska vi hjälpa de fattiga genom lite välgörenhet ibland, bara de håller sig på sin kant och inte försöker komma in och sänka kvalitén på våran fina utbildning som ska upprätthålla våran status som bättre (och rikare) människor?
Och nu är jag mest arg.

Idag har jag mest pluggat. Sen var vi och åt middag med massa folk. För att fira en kompis som hade tagit examen. Vi var i Hatillo som är den äldsta stadsdelen. Mycket fint. Massa gamla färgglada hus. Påminde mycket om Havanna på något sätt. Vill åka dit på dagtid. Ska nog ta med mamma och pappa dit.

Det var roligt att träffa Damian. Han har varit i Bogotá (Colombia) och tävlat i VM i scrabble. Han kom på 15 plats. Mycket duktigt. Men han är lite ledsen att han inte är här när Camilla kommer. Han är Sverige då. Han kommer nog till lund och jag försöker skicka honom till Haplo. :) Och hur ska jag klara mig utan Kamera?

//Petra

Kommentarer
Postat av: haplo

Tänker du skicka en damian till mig?
du är den andre som försöker göra det,
men jag gör hellre dig en tjänst än snubben i rött.. din kommi ^^

så.. du verkade lite lost innan på var du stod i chavez-konflikten men nu tycks det som om din agg mot nej-sidan har fått dig att hoppa till ja-sidan? or what? läste resultatet i en gratistidning på väg mot skolani dag, en hel femtedel av en tidningssida var tillägnad åt att informera världen om detta.. med "vita huset gglädjs" som den sjukt informerande rubriken.. sánganos (hört det som förolämpning på scrubs men ingen annanstans^^)

2007-12-04 @ 18:01:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0