estoy "surfeando".

En helt okej helg. Käkade pizza i fredags. :O Okej.
Men jag skyller på att den var gratis och att jag hade druckit massa rödvin.

314172-98

I lördags åkte i till en strand ganska nära Caracas för att surfa. Hur kul som helst. Och jag var bäst. Eller kanske inte men efter lite lektioner lyckades jag stå upp en hel våg. :D Inte så illa pinkat för att vara första gången.

314172-97

PÅ kvällen var jag på en helt galen möhippa. Det var millis syster som skulle gifta sig och temat för kvällen var snoppar. Ja det var manlig strippa och hela grejjen. Galet!Det politiska då. Jo efter ha pratat med en kille på stranden och på lite ja manifestationer känns det lite bättre. Chavez har sitt stöd. Lite oavsett vad han gör känns det som. Inte så konstigt efter allt han åstadkommit för venezulanerna.
Pratade med några venezulaner och försökte få dem att sammanfatta reformen stora drag. Reformen går inte tyda. Inte för venezulanerna heller. Den hänvisar flertaliga gånger till en lag som inte är skriven än utan som kommer skrivas efter valet. Vilket verkar lite suspekt. På det hela taget är det konstigt att man ska rösta igenom hela reformen på en gång då den innefattar så väldigt många artiklar. Om reformen går igenom får chavez mer makt än vad någon av de tidigare två diktatorerna i venezuela haft. Samtidigt säger reformen att mer makt ska hamna hos folket. Man ska bilda nya "grupper" (institutioner med makt som ska förträda grupper i samhället) som innefattar hela befolkningen.(tex fiskarna, studenterna, jordbrukarna osv...) detta ska hjälpa folket att få inflytande. Men det står ingenstans hur dessa grupper ska skapas. Om företrädarna ska väljas, hur det ska administreras osv.
Protesterna nu går mest ut på att valet ska skjutas fram då reformen är så svårtydd och så omfattande att folk inte har tid att läsa den och ta ställning. Folkomröstningen är den andra december.

Det känns lite som om hela valet handlar om man litar på chavez eller inte, mer än själva reformen. Men han kör verkligen på sin grejj. Han går emot impirialismen. Han följer inte alla politiska spelregler korrekt (som igår när han kallade spaniens viceminister för farscist.) Men att vara radikal är ju enligt mitt tycke aldrig fel. Han har åstadkommit så mycket i det här landet. Jag hoppas forfarande på att han bygger den nya socialismen tillsammans med venezuelas befolkning.

314172-96
Viva el socialismo!

Kommentarer
Postat av: erica

Jag saknar dig. Smålands suger, jag vill inte vara här. Men när jag försöker komma härifrån så blir jag sjuk. Skulle ha åkt till Umeå idag men blev dålig, har sovit och sovit och sovit istället. This town kills you when you're young. Sappy. Skitstad. Hoppas allt är väl med dig. Jag tänker på dig. Kram.

2007-11-16 @ 00:47:30
URL: http://emowalk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0