Rumbo a el socialismo!

Okej. Imorrn smäller det! Den stora omröstningen. Ingen vet hur det kommer att gå.
I valet förra året visste man att chavez skull vinna. Nu vet ingen.
Och oppsitionen är verkligen livrädda. Så känslomässigt upprörda att det ibland verkar som om de ska falla i gråt. De säger att de vill lämna andet om reformen går igenom. Jag vet fortfarande inte vad jag tycker.

Vi var och tittade på nej marschen i torsdags. Otroligt mycket folk. Helt obegripligt. Och jag antar att det var minst lika många på SI manifestationen igår. Efter marschen i torsdags åkte vi och drack rödvin och spelade domino hos oriol. Väl i altamira gick vi till ett av alla si tält som finns i hela stan. Där var det fest. De har massa special inspelade låtar. Bland annat en reggeaton! VI fick massa tshirts pins och en keps. Vi pratade med arbetare där som verkligen brann för si manifestationen. Det var skönt att se. Patria y socialismo o muerto!

314172-106

Jag var så arg igår. Jag ville verkligen åka til si manifestationen. Men trodde att jag var tvungen att ha min presentation. Men när jag väl var där så hade jag såklart ingen lektion. Hela dagen förstörd.

http://www.youtube.com/watch?v=ajktaJYkOW4

Men jag såg lite av chavez tal på tv.n Okej han kan ha gjort hur mycket bra saker som helst. Han säger bra saker. Men han är urusel på att tala. När han började sjunga blev det mest pinsamt. Ha sa också mycket konstiga saker. Röstar man nej röstar man för george bush. Om de förlorar ska de nog visa förrädarna. Osv. Det känns som han splittar folket i två läger. Och allt är inte svart eller vitt. Alla röster ragistreras och det går i efterhand att ta reda på vad folk röstat. Precis som i valet förra året. Om man röstar mot chavez kan det vara väldigt svårt att få jobb och andra saker. Men jag vet inte. Han pratar om den nya socialismen och om att ge makten till folket. La reforma del pueblo! Men som alltid är personkult lite läskigt.

314172-105


Idag har vi varit och surfat. Hell yeah! Det var skojigt men gick inte så jättebra.
Nästa veca semana 12= råplugg!

//Petra

Kommentarer
Postat av: Oskar

Folkets vind skall sopa bort det gamla samhället! Klart reaktionärerna på de rika universitetet är rädda, det har dom all anledning att vara, dom har så mycket mer att förlora.

2007-12-02 @ 19:26:49
Postat av: m

oh. chavez loosa. vad händer nu?

2007-12-03 @ 09:35:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0