No sí, sino no.

Jaha. Nej vann med 50,7 %. Det var som det kändes. Väldigt jämt. Men med ett valdeltagnade på runt 40%
Rösterna registreras. folk vill inte rösta mot chavez i onödan.
Ja vi får se vad som händer. Känns som om ja sidan tar det mycket bättre än vad nej sidan hade gjort om det blivit ett ja. Det var väldigt lungt idag. Inget folk på universitetet. Alla vilade efter nattens firande.

314172-107

Jag måste säga att jag är lite besviken. men bara lite. jag hade väl mer elle mindre ingen åsikt. (fast att det låtade åt ja. ni får kalla mig naiv. men det var det som kändes rätt trots allt. Men nu får jag glädjas med mina vänner. det är ju också bra.det är egoistiskt att tycka att det hade blivit lite mer rocknroll om det blivit ett ja. Kanske hade det hänt lite mer. (kanske hade vi byggt en socialism) Men nu får vi se. Man får respektera resultatet för vad det är. Det här är venezuela och vad har vi för rätt att döma och lägga oss i deras beslut. Chavez säger att han ska fortsätta kämpa för socialismen.
Men det känns väldigt konstigt att vardagen bara ska fortsätta nu. Utan dagliga manifestationer och livliga diskussioner på gatorna. Det konstigaste var att sveriges medier hade resultaten innan vallokalerna ännu inte hade stängt (de skulle stänga 18.00 inte 16.00) och att då hade ja vunnit med 6-7 % samtidigt som cnn sa en liten stund senare att nej vunnit med 76%. Hur ska man kunna lita på medier?
Vi hade valvaka. Bakade pepperkakor.


314172-108

Mums! Och idag har jag gjort finfin glögg. Bara knäcken och julmust som fattas. Idag var jag i skolan. Och fick inget gjort. För allt var stängt och ingen var där. Åt helvete med universitetet. Jag får ångest av det. Nu ska jag dricka upp vinresterna efter glöggen.

//Chao Petra

Kommentarer
Postat av: Erik Andersson

Hej!

Hittade din sida genom bloggtoppen, skönt att se någon som försöker ta till sig vad som verkligen händer i Venezuela. Själv får jag säga att jag är i det stora hela väldigt positiv, även om det finns uppenbara brister i Venezuela (korruption, beroende av en person, kriminalitet etc).

En sak jag kom att tänka på när jag läste dina rapporter från valkampanjen är hur konstigt det är att beskriva Venezuela som en diktatur när båda sidor är så högljudda och för fram sina åsikter överallt där de kan, och sen röstar i fria val som slutar i ett nederlag som regeringen omedelbart accepterar.

Om demokrati mäts i vilken aktivitetsnivå folk har i politiken så krossar ju Venezuela de flesta länder med hästlängder...och val har de ju haft i överflöd.

Hur stor andel oppositionsanhängare är det på de privata universiteten? Verkar väldigt stor andel, som att det finns en stor segregation där också, med de fattiga studenterna på bolivarianska universiteten och de rikare på UCV, Andres Bello-universitetet etc. Går du på UCV eller, hur ser det ut där?

/Erik (aktiv i Hands off Venezuela-kampanjen, besökte Venezuela sommaren 2005.)

2007-12-06 @ 19:11:28
URL: http://www.handsoffvenezuela.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0