Contra el Imperialismo. Yo y Chavez.

Idag har vi tvättat. De använder hur mycket tvättmedel som helst. :S
Sen åkte vi intill centrum centrum. (stadskärnan) och Plaza Bolivar. Det sista Hilda sa var. Akta er, det finns Chaviztas. Jag har lust att skrika att jag är en chavizta. Men jag håller mig för mig själv och gläds inombords av att få se lite av det riktiga caracas i stället för de rika delarna.
På plaza bolivar spelades ett tal av chavez i högtalare och det var ganska mycket folk samlat på torget trots att det var ganska folktomt i övriga staden för att det var söndag.


314172-41


Det är svårt att få grepp om venezulanerna. De jag pratat med har antingen varit anti-chavez eller inte brytt sig så mycket överhuvudtaget. Vart finns den stora majoritet som omvalde chavez i förra valet? Jag vill prata och fråga. Jag vill veta vad de tycker nu. En del tycker han är tokig. En del tycker att det han har gjort är mycket bra men att han börjar gå för långt. Främst gäller det lagändringen som gör att han kan bli omvald hur många gånger som helst som gör att varningsklockor. Går vi mot ytterliggare en diktatur och en misslyckad socialism? Om hans politik har ett starkt stöd hos folket och han omges av människor med lika stor revulationsanda och ledarkunskaper skulle inte en sådan åtgärd vara nödvändig. Jag vet inte. Jag hoppas på Chavez. Jag hoppas på den nya socialismen

314172-42

 Överallt finns det klotter med viva chavez och viva el socialsmo. Så mina kamrater finns. Jag måste bara leta lite mer. Och öva mer spanska. :/ Köpte in första bok på spanska idag. En socialism för 2000-talet.

314172-43


Efter vi gått en stund runt plaza bolivar gick vi på museo de Caracas. Ett museum över Caracas historia. Det var mycket litet men å andra sidan är venezuela ett ungt land (förklarades självständigt 1811 om jag minns rätt) och dessutom var landet inte intressant under kolonialismen då det inte fanns guld eller andra naturfyndigheter (att venezuela är ett av världens största oljeländer idag kunde ju ingen veta då.) så inga stora slag om landet har utkämpats. Sedan slöt vi upp Med Elisa, pojkvän och vän. Vi gick på konstmuseum vilket var mycket fint. Fanns både venezulansk och internationell konst. De hade bland annat picasso och en favorit; Miró. Mycket roligt. hade dock ingen kamera med mig på grund av den påstådda höga rånrisken. Båda museumen var gratis. Och det är ju alltid trevligt. Tack till chavez än en gång.

Nuhar Lina gjort arepas som vi ska äta. Buen proveche!

image44

imorrn ska vi till skolan tidigt. antar att lite av alvaret börjar. :S

å nu får ni kommentera. tjat tjat!

Brazas//Petra


Kommentarer
Postat av: Ronjj

hoppas du hittar några "riktiga" människor i skolan som också har samma åsikt som du inom politiken, sånt folk finns väl alltid;)
det känns som om du levt loppan o sett mycket av venezuela redan, så det e kanske dags att skolan drar igång;) ta hand om dig!

2007-09-10 @ 07:36:46
Postat av: Fuchikoma

Omfg, vilket grönt kök!

2007-09-11 @ 14:34:35
Postat av: mamma

Hoppas det går bra på universitet och att du hittar några bra kurser.Puss

2007-09-11 @ 18:07:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0