ahora puedo a ver y disfruta totalmente

image82

Helgen har gått. Jag åkte ingenstans. I torsdags var vi ute. Det var den bästa utekvällen hitills! Jag hade hur kul som helst. Dansade massor. Tjejerna betalade inget inträde men killarna betalade och fick serviciosbiljetter motsvarande summan. Man beställer in en flaska och sen får man hur mycket is och tillbehör som man behöver. Vi var på ett stort dansa ställe i närheten av altamira, en finare och ofarlig stadsdel. Vi kom väl hem vid fem snåret helt slut.

314172-77

Men jenny och jag lyckades ta oss iväg på en shoppingtur med medföljande sushilunch på fredagen. Sushin var väldigt speciell. Men de gör ofta så här. Tar in en utländskgrej och gör den venezulansk. Det spenderades väl lite väl mycket pengar på kläder men så kan det gå och jag behövde faktiskt nya. Fredagen avslutades med bio. Vi såg la misterosa con una estrella(stardust) den var på spanska men jag förstod allt. :) Tror det var femte eller sjätte gången jag var på bio här. Men det är ju trevligt att det är så billigt då spelar det inte så stor roll om filmen är bra eller inte.

314172-79

Idag har jag varit på två konstmuseum i bellas artes. Grattis förstårs. Och mycket intressant. Både venezulansk och internationell konst fanns det.

314172-78

Sen gick vi på sabana grande. Jag köpte ett par skor och fick glass. Förr var sabana grande den stora boulevarden där folk gick omkring, fönstershoppade och umgicks. Det fanns massa marknadsstånd och cafeér. Här fanns många populära medelprishotel som lockade mycket turister. Men med den ökande turismen där ökade också prostitutionen och rånen. Idag ses sabana grande som ett farligt område och hotellen fungerar mer som hus där man kan ?hyra rum? för en stund. Detta är mycket vanligt eftersom venezulanska ungdomar bor hemma längre (ofta ända tills det att man gifter sig) och man kan inte ta med sig sin partner hem till föräldrarna.
Annars bestod helgen mest av pluggande inför två kommande hårda veckor.
Chavez har idag bestämt att höja lönerna för alla läkare med 60%. Det har varit mer eller mindre strejk och uppror den senaste tiden. En läkare tjänar 800000 i månaden vilket motsvarar ungefär 2500 SEK. som ni kanske hört är kostnaderna här inte mycket lägre än i sverige.( med undantag för bensin,) maten kostar lika mycket och kläder är ofta dyrare. En lön på 2500/mån är därför väldigt låg. Detta har inneburit att väldigt få venezulaner läser till läkare. Läkare har skickats från kuba för att fylla behovet. Men nu hoppas chavez att i och med löneökningen och det ökade antalet universitet ska fler läsa till läkare.

Ja det ska också öppnas väldigt många nya universitet för att utbilda befolkningen. Intagningskraven kommer också att sänkas vilket gör att studentorganisationer är imot detta. De tycker att utbildningskvaliteén kommer försämnas om kraven sänks.
På USB är det tydligen väldigt svårt att komma in. Och på alla univesitet här måste man klara ett visst antal poäng avkurserna man läser den termien för att få fortsätta nästa. Misslyckas man kickas man ut från universitet.
men det får vi väl hoppas att jag slipper.

//Petra

Kommentarer
Postat av: mamma

Det klart att du inte blir kickad.

2007-10-16 @ 10:43:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0