los estudiados no tienen un termino

Apuh. Har pluggat hela helgen. Inte så spännande. Nu är jag inne på min fjortonde timme idag såå nu får det räcka. Fy vad ont jag har i rumpan. Händer inte så mycket.

Men det händer saker i det här landet. Igår sa Hilda åt oss att handla på oss konserver och toapapper och andra viktiga saker. Mjölet, mjölken och äggen är redan nästintill slut. Folk handlar som galningar. Vi var också tvungna att köpa värmeljus På grund av de ström avbrott som inträffar tittsomtätt. Ibland fungerar inte telefonen. Det går ibland inte att ta sig ner till stan pågrund av alla trafikstockningar som orsakas av de dagliga marcherna.
Idag samlades de röda chavisterna för första gången till en "motattack" mot "kontrarevolutionärerna" Jag önskar att jag hade varit där.

314172-93


Kajsa frågade mig idag om min uppfattning och åsikt om chavez ändrats sen jag kom hit. Ja det har den. Men jag kan forfarande inte kalla mig anti-chavista eller chavista.

Allt är inte så svart eller vitt som det vill påstås i det här landet. Jag har fortfarande inte fått en nyanserad bild. Vad vill chavez? Jag gå på venezuelas främsta universitet. Det är svårt att komma in och det är inte biligt heller. Folk jag träffar tillhör inte direkt majoriteten av venezuelas befolkning. Jag har inte träffat folk på landsbyggden och hört deras åsikt om chavez. Om vad han har åstadkommit för dem. Det är ju där det är som fattigast. Alla pratar om den kommande diktaturen. Om att chavez vill göra sig själv till en kung. Venezuela har tidigare haft två diktatorskap. Men ingen av dessa män hade lika stor makt som chavez kommer att få om reformen röstas igenom. Ska jag vara helt ärlig har jag inte läst reformen heller. Jag vet inte personligen vad alla ändringar gäller. Detta är för att jag inte har tid att läsa igenom de cirka 70 olika artiklarna som reformen innefattar på komplicerad spanska skulle ta mig dagar. Jag kan därför mest kolla lite dagstidnigar. Ha tv:n på och lyssna på vad folk säger. Och detta ger ju som sagt inte direkt en objektiv bild. Vissa ändringar är väldigt bra men kruxet är att man måste säga ja eller nej till hela reformen i valet i december. Har chavez gått för långt nu? Jag har sett mycket klotter som säger "ja till chavez nej till reformen."

 

Jag frågade jenny häromdagen om hon trodde den skulle gå igenom med tanke på alla protester. Hon sa att hon trodde det. Hon var här inför förra valet. Och det var samma sak då. Det verkade som om alla var emot chavez. Här har man "hemmaprotester" med. Vilken tid som helst på dygnet. Kan alla på någonslags given signal öppna sina fönster och skrika och slå på grytlock. Alla bilar kan helt plötsligt börja tuta eller så skjuter man fyrverkerier. Trots alla protester vann chavez förra valet med stor marginal. (jag vill minnas att han fick 67%) Hur det än går så är det ganska spännande att vara här. Och än vill jag inte sluta hoppas på en ny socialism.

Igår var vi ute en sväng. Till Moulin rouge, ett ställe som inte spelade merengue salsa eller reggeaton. Ganska skönt. Nu väntar en extremhård vecka. Än har jag inte tagit igen allt sen jag var sjuk. Jag mår förövrigt nästan helt bra nu.

Un besito //Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0