Venezuela es de todos.

Har anlänt till Venezuela. Kom tidigt i morse lokal tid.(05.45 am) Det spelar ingen roll vad klockan är nu. Jag är hur trött som helst. Men jag ligger sex timmar efter er i sverigeom ni vill ha koll. ;)  Har rest i ca 30 timmar och kunde knappt sova på planen och absolut inte på terminalerna. Antar att jag var alltför uppspelt. Precis som nätterna innan. Så, ja jag har inte sovit mycket på många dygn. Men ska väl sova inatt. Har inga större planer. Tänkte försöka hänga på de andra tjejerna.

 

Resan har gått jättebra. På planet mellan arlanda och new york satt jag brevid en latina som senare visade sig vara från venezuela. Vi pratade en del och hon sa att hon inte gillade chavez. Det verkar som jag kommer träffa på ånga sådana. Hilda gillade inte heller chavez och hans chaviztas. Es loco! Men mer om hilda sen. Just nu vill jag bara njuta av att vara i ett socialistiskt land. Sitter och myser med telesur på. :D på vägen hit mötes jag precis som på kuba av socialistiska slagord målade på väggarna. Patria y socialismo o muerto!

Väl i new york väntade jag i sju timmar. Jag gick fram och tillbaka i den för mig enorma terminalen. Åt en helt okej sushi (flygplansmat är skit äckligt ju) och såg en film på datorn. Sedan åt jag en enorm ben & jerrys glass vilket räddade hela usa intrycket som förövrigt bara bestod av flottiga restauranger och det amerikanska språket. Men men flygplatser är ju likadana överallt. Iaf nästan.

på flygplatsen i New york

 

Sedan fortsatte resan till George bush international, houston texas. Det är ju nästan lite så man skäms. Tiden där var inte så lång och koncentrerades på att inte somna. på Planet som tog mig hit till Caracas lyckas jag slumra lite. Nu är jag trött på flygplan och det känns härligt att vara framme. Och jag möttes av den mest underbara soluppgången

 

Lyckades hitta min chafför efter en stund intensivt letande, då minst sju personer frågade om jag ville växla mina US dollar mot bolivares eller om jag behövde en taxi. Jag avvisade dem och växlade på ett växlings kontor eftersom jag blivit tipsad om detta Dtta ledde till att jag fick ett mycket sämre pris än om jag växlat illegalt. Men jag ville inte riskera att bli lurad då jag inte alls hade koll på hur mycket bollivaren var värd. Hilda berättade sen att det legala är att 1 US dollar är värd ca 2000 bolivares. Men en el mercado negro får man uppemot 3500 bolivares för en dollar. Jag växlade dock inte allt utan ska växla sedan med Hilda till ett pris däremellan.

 

Sedan åkte vi genom den stora och bergiga staden caracas. Jorden är röd som på kuba men landskapet är grönt och mer frodigt. Överallt fanns färglada sten hus. Trafiken var hetsig och luften kändes varm. Jag kände mig glad. Ja nästan lycklig. Det är mycket spännande att jag äntligen är här.

Väll framme vid: (till dem som önskar adressen)

 

Sra Hilda Celis

Urb. Piedra Azul

Calle Manapiere, quinta san Judas.

Baruta, Caracas

Venezuela.

 

Möttes jag av ett vitt hus med grindar inne på urbanicazionen som är ett litet samhälle med privat övervakning.
Bakom grindarna fanns en blond, smal sra Hilda i femtio års åldern och los perros grandes(!) Det finns tre skällande vakt hundar. En riktigt läskig rotwailer, Bolso. Som man inte får kela med. En stor golden och en liten cocker spaniel som inte är något mot de andra trots att den försöker hoppa upp och slicka en i ansiktet. :S

 

Men annars är det fint. Jag delar ett annex med fem tjejer till. En som är dotter till Hildas man men hon och en annan venezulansk tjej bor i en annan del och har egen toalett.

Jag delar sovrum med en svensk tjej, som jag inte träffat än eftersom de andra varit på stranden hela dagen och senare Lina från lund. Men hon kommer inte föränns den 6 sept.

 

Sen finns det ett rum som har ett kombinerat kök. Vi delar på en toalett med dusch. Allt är enkelt men det verkar bra. Men jag var riktigt frustrerad då Internet inte fungerade ordentligt. Mobilen funkar inte heller. Så jag har inte kunnat meddela mig att jag mår fint. Men nu verkar det fungera när det är mitt i natten där hemma.

 sovrum

Hilda är mycket hjälpsam. Hon försöker prata långsamt men jag hänger inte alltid med men jag har kunnat berätta lite om mig själv. Jag tror inte spanska kommer att bli ett jätteproblem. Hon följde med mig och handlade mat och hennes man hjälpte mig trixa med adaptern som inte var kompatibel med min dator.

 

Jag har packat upp allt lagat lite mat och bara varit här. Vågar inte riktigt gå ut ensam. Både för hundarna som springer på gården och för det  faktumet att jag skulle gå vilse på fem minuter. Dessutom åskar det och regnar nu. Men det är snart över. På regnperioden regnar det tydligen en timme per dag. Annars har det varit fint och varmt. Det enda problemet är myggorna. Jag är redan halvt uppäten. Men sen kom hilda och tände en myggspiral och jag fick låna lite myggspray. (redan uppskriven på inhandlingslista.). Vi har gjort upp med hyran och allt så det är fixat.

 

Nu orkar jag inte skriva mer. Intrycken är så många men vi får ta det en annan gång.

Tänker på alla där hemma.

 

Brazaz//Petra

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: ronjj

bra att allt verkar så bra o härligt. du får säkert ett jätte bra år. tycker om dig =)

2007-08-30 @ 07:34:19
Postat av: erica

jätteroligt att läsa, det verkar vara guld där. se nu till att njut av tiden. fy fan, jag saknar dig svinmkt redan, men jag vill höra allt!

2007-08-30 @ 18:44:34
URL: http://emowalk.blogg.se
Postat av: Mamma

Bra att läsa att allt verkar bra. Tänker mycket på dig Puss, puss

2007-08-31 @ 19:10:48
Postat av: haplo

åh babe, följde andlöst orden, kändes som om jag var där med dig.
sån fjolla jag är <)

2007-09-06 @ 19:00:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0