tengo que aprender español rapido.

Vale. Ahora. Soló hablamos español en la casa. Från och med nu är det endast spanska som gäller för mig. Tur att Lina är så bra. Jag borde egentligen inte ens skriva på svenska för nu är jag äntligen lite inne i spanskan. Hade min första lektion idag. Och alla andra var bättre än mig. Men nu ser jag det som en utmaning. Jag ska bli minst lika bra. Så nu är det spanska dygnet runt som gäller. Förutom när jag skriver blogg, pratar på msn eller skypar förstås. Och jag övar även med Maria Isabelle. Den lilla 17-åriga venezulanen som bor med oss. Man är bara 17 när man börjar på universitet här så alla känns väldigt unga. Maria Iseabelle tittar varenda kväll på någon värdelös såpa och jag blir galen på introlåten. Annars är hon trevlig.
Jag åkte tidigt till skolan imorse för att prata men min koordinador om att hans kurs heterocíclos krockar med mina andra kurser. Han skulle byta tider för min skull. :)
Sen gick jag på en kurs om Che guevara, handlade om varför han blivit en pop-ikon och ett varumärke. Mycket intressant men jag borde inte ta den. Borde koncentrera mig på de kurser jag redan bestämt mig för. Och speciellt på spanskan.

314172-58

Det finns socialister på skolan! Jag fick bevis idag. :)
Men forfarande,  vem är denna mystiska man. Mannen, myten och den blivande legenden, Chavez. När ska jag veta vad folk tycker och tänker. Många är precis som i sverige ointresserade av politiken. Är han en galning? Bygger han socialism eller diktatur? Jag är mer förrvirrad nu än innan jag åkte. Den stora andelen chaviztas finns förstås på den fattiga landsbygden och inte i caracas och särskilt inte på USB. Överallt haglar det anti-chavistiska argument. Eller så hyschas det. Alla pratar om allt dåligt chavez har gjort men inte varför han gjort saker. Det är så svårt att greppa och sålla när jag inte har tillräcklig kunskap själv. Jag vill kunna peka på positiva saker och fråga vad som är så mycket sämre. Om hur det kan ha blivit så dåligt helt plötsligt eller om det bara är på senaste tiden han har blivit ?galen? och fått storhets vansinne. Jag undrar om han fortfarande är lika populär och har samma stöd som i förra valet eller om folk har tröttnat. Höromdagen var det en våldsam diskussion på bussen. Tyvärr förstod jag inte allt och busschaffören bad de att vara tysta. Jag har fått höra att pengarna går till fel ställen. Att korruptionen bara har ökat. Det är fler fattiga människor nu. Att chavez sätter upp mål, lagar och reformer som ser fint ut på pappret men som aldrig blir verklighet. Det finns så mycket energi i argumenten och påstånden att jag blir förrvirad. Jag blir frustrerad att jag inte vet vad som pågår i det här landet. Jag sitter isolerad i mitt lilla hus i piedra azul. (Inte detta men ett i närheten. detta visar på hur husen ser ut här)
314172-60

Jag ?får? inte gå ned till de barrios (olagliga slumkvarter) som ligger 100 meter härifrån (såklart utanför stängslen med privata vakter som övervakar) därför att där är det farligt.
314172-59

Samma sak gäller de centrala och västra delarna av caracas. Jag vill kunna röra mig fritt. Jag vill ära känna det riktiga venezuela. Inte den här bubblan det känns som jag lever i ibland. Jag blir frustrerad över att jag inte vet vilken dagstidning som är mest objektiv. Samma sak gäller tv-kanalerna.
Men det är bara att leta på. Vem är Chavez, vad vill han, vad händer i mitt venezuela?


Imorgon ska jag vara i skolan igen. halv åtta. helt omänskligt. men nu vet jag vart jag ska. Men jag vet inget om hur jag ska få tag i böcker. Men men det ordnar sig säkert. Sen ska jag in till stan och göra manikyr och köpa en baddräkt och en badmössa. :D

glöm inte att kommentera nu. :P
//Petra

Kommentarer
Postat av: M

Stämmer det att ni ska byta tidszon på måndag? Låter lite skumt =) Det är föresten coolt att Chavez är så pass omdebatterad både här hemma och där. Högljudd politisk argumentation på bussen i sverige - det vore nåt!

Postat av: camilla

fan petra , du har fått mej lite intresserad. ska googla lite på chavez imorrn. sug åt dej allt som en svamp, hur många gånger är man i venezuela... bli grym på spanska, jag ska öva lite jag med=) måste endå bevisa att jag fortfarande hänger med i spanska kurs A :p nu ska jag åka hem från jobbet pussåhej

2007-09-20 @ 14:48:14
Postat av: Anonym

baddräkt? och täcka din fina kropp :( hädelse

2007-09-20 @ 19:08:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0