syntes av cis-cyklohexen-1,-2dikarboxylsyraanhydrid

Eller lite mer generellt Diels-alder reaktion

en elektrocyklisk reaktion.
mycket simpel.

fan. skolan är skittung. och jag ser ingen ljusning. labbat fem dagar i rad vilket innebär lika mång labbrapporter. parallelt med allt annat som skall göras. hinner inte leka. hinner ingenting. trasig. behöver en kram.
föreläsningen imorse var helt nedslående. jag brukar aldrig ha svrt att hänga med. men mannen är det mest opedagogiska någonsin. försök att använda samma tavla i två timmar, rita roterande kordinatsystem och 7 olikritade magnetfält i varje ch sedan urskilj något försåeligt.
det roligaste var när han kläckte ur sig. "sådärja nu har jag förklarat det här med dekopplad resonans på ett enkelt sätt" varpå hela kursen börjar asgarva och han förstr mindre än vad vi gjorde tre sekunder tidigare. Han förstår inte ens frågrna som lyder. "ursäkta. kjag förstår inte ett dyft. kan du ta om det viktigaste." som någon kläckte ur sig. men det var ju lönlöst. jag ska fan sluta gå dit. ger mer att stirra på en vägg. (eller läsa i boken)
men först lite mer på labbrapporterna. labbarna är helt sinnessjuka. vi an inte ens skoja. igår när vi åt lunch sa ingen ett ord på 20 min. (tiden föråteroppskokning vi fick att äta på) så for något går dåligt håller alla på att bryta ihop.

roligare var det med lennart idag, även omdet är mycket..han  pratade massa om diazofärgämnen. som jag är proffs på. :) gjorde projektarbete om dessa på gymnasiet. och nu tas det up på mellan kursen i organisk kemi. :) grymt. de tillsätts som färgämnen i livsmedel men har varit förbjudna eftersom de är cancerogena. men i och med att v gick med i EU 94 blev de tillåtna som tillsatser i godis och läsk. Ut ur EU säger jag bara återigen.'
svåra att syntetisera dock.

och alla försvinner en efter en.

Imorgon kommer jenny!
:D ska blir roligt. synd bara att jag måste plugga massa. men det fixar sig nog.

men inte hinner man spela något wii heller. :(

skulle ha behövt jobba imorrn. men blir antagligen inget.


fan. det är inte bra. inte alls destruktivitet

om man skulle dricka lite sprit. så att det inte blir något värre.


//P

vad?

som drömmar som inte borde få komma om natten.
fan
kan jag inte ens få sova

och vad håller han på med? jag blir ju rädd.

monsterlabb igår som skall avslutas idag. hoppas för gudsskull att jag inte  behöver vakuumdestillera om.
iväg i solen.

jag nojjar. tänk om det går sönder. :S

det finns alltid sprit..

...som erik tröstade med. Jag känner att jag behöver en destruktiv fylla. en sådan som är så jävla onödig att den blir nödvändig.

sov nästan inget i natt. åkte till skolan. dubbel föreläsning av vilken den ena var helt värdelös. föreläsaren kan ine sna saker och folk är dumma i huvudet. jag blir så trött.
stressad över allt labb. han inte plugga för jag var tvungen att gå på GU möte. antar att det var stress faktorn som gjorde att jag kräktes upp lunchen. :(
försökte hinna träna lite och stressade sedan hem för att hinna till andrahandsbokhandeln innan kl 6 för att sälja lite gamla kursböcker och försöka få ordning på ekonomin. skyfflade ner fyra extremt tungvikts böcker på vilka gravitationen  tog ut sin rätt och min finast darlingtgpåse gick sönder på vägen. Det sista minnet av den bästa tidningen. :( RIP
kämpade mig fram och anlände fem i sex. såklart stänger de kl 16. det hade man kunnat räkna ut så det var bara streta hemmåt med mastodont böckerna igen utan pengar. (såklart fick jag damp) nu ska jag äta något och sen får man väl se om man letar på nån förfest och går

men varför

måste man göra så mcket som man inte vill ?

det regnar.

som en stor sörja som nte ens löser sig i kungsvatten.

kaboom

tillbaka i lund. tillbaka i livet.
massa labb. visst det är väl roligt .men ändå jobbigt.
Men jag var bästaste bäst och fick VG på förra kursen. :D

har varit i Göteborg hos min fina POJKVÄN: :P
och sen har vi varit hemma hos mamma och pappa och klättrat på väggarna. finns inget att göra där. bara äta och dricka sprit.

känns bra att komma tillbaka till civilisationen. men jag är sjukt trött och stressad.
idag är det den 10:de och jag har 73:- på mitt konto. :/
och ingen lön får jag.
 de sista pengarna måste jag köpa mat till katten för. han ska fan inte lida för att jag slösar bort allting.
men va fan 2 veckor utan pengar har man väl klarat förut.

blä. jag kräks på världen.
men kaliumpermanganat är vackert. nästan som min ring.

//P