Maturin

Efter kongressen akte jag till maturin. en stad pa landet i ostra venezuela. Jag akte for att halsa pa nagra kamrater fran CMr som jag traffade pa kongressen i juni. Maturin ar en av venezuelas storsta stader. storre an caracas till ytan for att omrdena ar sa utspridda. Varmen ar otrolig och kryper inte alltfor sallan upp till 40 grasçders strelet och med en luftfuktighet som gar att man svettes nar man sitter still.  Det var valdigt intressant att bo hemma hos en "vanlig" venezulansk familj. de bor i sma skjul dar det knappt fins mobler. en familj kan dela pa en dubbelsang och rinande vatten fanns inte. vattnet kunde komma en timma om dagen. da man samlade upp det framst till dricksvatten och matlagning. blev det nagot over kunde man tvatta sig med en skopa. De var ocksa valdigt fattiga och jag anlande just innan lon vilket innebar att det inte fanns varken mat eller resurser for att handla. jag at inte en maltid pa fem dagar. men sen kom lonen och da lagades det ris med kott och vid varje maltid fick jag den storste portionen. vilket kandes helt fel. eftersom det inte fanns nan mat fanns det inte mycket energi. sa killarna sov ofta fram tills 3-4 pa em. nagot som jag inte klarar av. sa jag gick mes runt och vankade.


Vi akte till det bolivarinaska universitetet dar det ges utbildningar med socialist pragling. det var nygbyggt och valdigt fint. dar studerar ocksa studenter fran bolivia, mexico och andra lander genom alba samarbetet. de anordnade en manifestation gantimot fascisterna och massakrerna som pagar i bolivia. De hade ocksa en pagaende kampanj med insamling av klader och andra nodvandigheter som skulle skickas till kuba och haiti som stod efter de nyss hajade orkaner som forstort offatbart mycket.

jag var ocksa med pa tva introdduktions moten for att projekt som killarna ska jobba med. det ar en fraktion av PDVSA som ska organisera landsbyggden i sma grupper for att skapa en socialistsk markand och natverk for att uttvekla jordbruket for att gora venezuela sjalvforsorjande och minksa importen och beroendet av multinationella foretag.
killarna ska funka som underlattare. ge stod at grupperna och lara dem vad socialism innebar i praktiken.

Ikvall aker jag till Argentina: buenos aires och Patagonien. Och darefter till rio de janiero!
:D

Vi hors//Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0