Dale sin miedo!

Dags att skriva några rader. Det var ett tag sen sist. Jag har haft fullt upp med massar rav aktiviteter. Ja faktiskt så mycket att jag knappt hinner gå i skolan.
Snart har ren tredjedel av terminen gått och jag har varit på totalt fyra lektioner. Det politiska arbetet går före. :P

Men jag har bland annat umgåtts mycket med folk, varit på teater och bio, lärt mig spela tennis, klippt hår, firat en födelsedag och dansat massor.

314172-195

I fredags den 9 hjälpte jag till att sälja marxistisk litteratur utanför PSUVs Nationella möte. Partiet hade samlats för att diskutera strategier och välja vilka deleganter som ska ställa upp i valen till borgmässtare och guvenörer i november. Mötet ägde rum på hotel Alba i centrala caracas (tidigare hotel hilton)

314172-193

Vi var där från tidig morgon och stannad hela dagen. Klockan fem anlände Presidenten Chavez. Jag såg chavez på riktigt för första gången! Men han såg inte mig. Så nästa gång ska jag minsann skrika att det är jag som är den berömda vackra svenskan.

314172-194


Så kanske han vill prata en stund.
Grattis till Yon Goicochea som fått en halv miljon dollar i form av ett pris (Milton Friedman) för sitt ?frihetsarbete i venezuela?(läs För att han säljer sin själ till imperialism och spottar ut lögner om att venezuela går mot diktatur.) Ja men hans mormor (exilcuban) har rju sagt att Chavez är kommunist (=djävulen) så då måste ju venezuela gå mot diktatur. Nej nu är jag lite väl cynisk. Men när USA kommer och stöder oppositionen blir jag lite misstänksam och bitter.
Men egentligen är det ingen som vet vart vi är på väg. För även om revolutionen har stora likheter med andra revolutionr som tex den spanska på trettiotalet så är den bolivarianska revolutionen något nytt. Och det är därför det är så spännande at vara här. Där man ser att det politiska arbetet har en betydelse. Att man gör en skillnad. Och där man kan se seger på seger. För varje bok eller tidning vi säljer, för varje kamrat som vi pratar med öppnar vi någons ögon och ger revolutionen en knuff i rätt riktning.
Nu är jag inte alls så objektiv jag vet men jag är så fascinerad och jag nästan förälskad i hela konceptet och känslan över att ag är med och skapar något! '
För att väga upp lite. PSUV har faktiskt organisatoriska problem. Partiet är enormt och långt ifrån en homogen grupp ideologiskt sett. Som så ofta lider vänstern av delvis splittring. Det existerar korruption i partiet. Inte i stor grad. MEN det existerar. Och det råder en ständig kamp mot byråkratin. Men självklart har arbetet med att lösa dessa problem stor prioritet och de täta mötena och de livliga diskussioner leder fram till resultat.

Ja det är ju lite intressant att min kamrat Antonio från mitt älskade inveval (och Freteco) varit i sverige och besökt olika vänsterparti möten (och även ssu tror jag) när jag är här och pratat. Men han var lite förvirrad över att sveriges arbetare inte trodde på en världsrevolution. (Ja hejja Vänsterpartiet, de vill väl inte ha socialism eller? Inget för sverige.) Gud vad bitter jag låter. ;)

Eh. Ja kommentera gärna. Så blir det lite roligare.

Kommentarer
Postat av: erica

Om din kommentar på mitt senaste blogginlägg: Ja, självklart. Men där ligger ju problemet. Att de jag faktiskt vet bryr sig om mig är låååååångt borta. Deprimerande. Men idag är det okej med mig. Och det är så trevligt att läsa i din blogg för det verkar som om du har så jävla roligt!

2008-05-13 @ 16:58:58
URL: http://emowalk.blogg.se
Postat av: Mamma

Jag tycker att det är bra med en ledare som står på de fattigas sida! Det är vad Venezuela behöver. Chavez verkar ju lite ego, men kan han samla folket så OK. De rika klarar sig alltid och har ju USA att flytta till. De tar väl emot de stackars rika. Kämpa på!

2008-05-14 @ 14:15:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0