El congreso

Förra helgen var jag på Corriente Marxista Revolucionaria CMR femte nationella kongress. Jag deltog som militante! Dvs jag är medlem i CMR venezuela!  En av dryga hundratalet andra som deltog var Alan Woods. Ledaren för CMI. Corriente marxista internacional, (International Marxist tendency) (http://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Woods_%28politician%29)
Han pratad mycket med mig. bland annat om problemen i svensk politik. (Vad fan hände med socialdemokratin??)
människan pratar sex språk flytande!. Och han kunde lite svenska. Kongressen hölls på mitt älskade inveval.
Där jag har min alldeles egna fan club. :S Deltog gjorde delegater från hela landet och representanter från bland annat vivex och Mitsubishi där det jobbar 1300 arbetar. Och de ockuperde fabrikerna invepal och INAF.
Kongressen handlade mycket om hur vi går framåt. Medlemsantalet har ökat från enormt sedan 2006 och hur vi nu finns representerad i nästan varje delstat. Men det vi pratade mest om är hur vi ska avancera. Var vi står i revolutionen. Om att gå ifrån teorin och praktisera socialismen Problemen med chavez.Om att Chavez är en stor man. Men han pratar mycket och får lite realiserat i praktiken. Och framförallt han är inte marxist. Och det är enormt långt kvar till socialismen. Maknadsekonomin måste bort.
Det pratades Om alla ockuperade fabriker som visar på en otrolig vilja och kampanda hos de venezulanska arbetarna. Om kampen mot kapitalisterna, reformisterna och byråkratin inom partiet. Och om hur farliga de regionala valen kommer att bli för revolutionen. Hur vi måste expropriera kapitalisterna och forma socialismen i praktiken.
Det valdes också en ny centralstyrelse och sen presenterades de som valts ut som delegater till världskongressen. Jag lärde mig otroligt mycket och det hölls underbara och konstruktiva tal.
Jag köpte alans nya bok och fick den signerad.
Det som förstörde kongressen lite var min närvaro.(!!) Jag är så jävla snygg och blir objektifierad var jag än befinner mig. Man kan ju tycka att dessa människor ska vara lite bättre. Men ack nej. De stirrar på mig, stöter på mig och till och med nämner mig i sina tal som ”den vackra svenska marxisten”. Jag vill inte särbehandlas för att jag är vacker. Jag vill inte vara ett objekt. Jag vill tillföra mina åsikter, inte mitt blonda hår! Så för i helvete. Nästa gång ska jag fan skrika det rakt ut.

Alan wood nämnde i sitt två timmar långa tal en avade största krafterna som finns i världen. Den kraft som finns hos ett uppretat folk. I kuppen mot chavez den 11 april 2002 så avsattes chávez av oppositionen. Folket gick ut på gatorna för att försvara sin revolution. Utan ledare. Det samlades hundratusentals, kanske miljontals människor som krävde att Chavez som president. 48 timmar senare var chavez återigen president. Detta visar int bara på vilket enormt stöd Chavez har hos folket. Utan också vilken kraft ett missnöjt folk kan ha. Och vi får aldrig glömma att vi kan göra förändring.
För i helvte! Gör något för att stoppa FRA-lagen! Protestera! Jag skäms för att jag är en del av ett så lamt och passiverat folk som svenskarna.


Föresten kan jag tillägga att Chavez var på kuba häromdagen och hade möte med raul och Fidel (så alla rykten om att han skulle ha trillat av pinnen kan fördömas). De hade möte om hur livsmedelsbristen(som jag dock inte märkt något av alls på senaste tiden) ska lösas. Hur man ska utveckla jordbruket i de båda länderna och om hur Alba (handelsöverkommelse mellan venezula, kuba nicaragua, boilivia, dominika.)

Jag måste erkänna att jag har svårt att uttrycka mig på svenska. Jag liksom tänker på spanska och glömmer bort vad det heter på svenska. ganska frustrerande.

Hablamos luego.

Kommentarer
Postat av: haplo

tänker på spanska? jag avundas dig.

Det står en massa numera om 1984-lagen o om bloggarnas makt i tidningen, att det var trots allt bloggarna (lekmannen aka den vanliga människan') som genom ett stort tryck av sina utsagda åsikter tvingade tidningarna att slutligen skriva om det hela. MUF-ledaren hotar med att hoppa av, tänk; det finns hjärnceller uppe i det blå också ^^

Senast hörde jag att belgien kände sig hotade o snackade om att stämma sverige då de skulle lida av deras nya rätt att få avlyssna internationella samtal. Tydligen ska en hel del pengasr trilla i sjön ifall folk blir antisverige så..det finns hopp.

2008-06-24 @ 12:26:50
Postat av: Martin

Hej, visste inte att det var svenskt deltagande på CMR kongress. Du borde höra av dig till CMI svenska del Socialisten. Maila red@socialisten.nu så hör vi av oss Hälsningar Martin

2008-07-09 @ 20:11:58
URL: http://www.socialisten.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0