todos son incorrectos

Jag tänkte såhär. Går in och kollar statistiken. Om det är fler än 15 unika besökare idag så uppdaterar jag. För då kanske det är någon som är intresserad oavsett om ni suger på att visa det. Det är skittråkigt att skriva när man inte får något tillbaka. Det är därför jag inte lagt ner någon större energi på inläggen på sistonde. Ni hade tur. Det var exakt 15 stycken.

Jag går i skolan och det är inte jättespännade för er. Men för mig var det nervöst att hålla en presentation på spanska idag för 25 personer. Och sen göra prov. Jag är ju dum i huvudet som läser en litteraturkurs på ett språk jag inte förstår. Hur ska jag kunna ordbajsa och flumma på spanska? Men men, det kansek gick ändå. Om läraren är snäll. Det var ju ändå texter om kvinnorollen i sydamerika som skulle jämföras. En kvinnoroll som är mer utpräglad än i sverige. Om man är kvinna här sk aman vara extremt mycket kvinna både utseendemässigt och ha en kvinnlig inställning till allt. I en machovärld ska man kämpa sig fram och där alla skaffar sig plastbröst för att det ger en skjuts i karriären. Där högsta drömmen är att bli miss venezuela och gifta sig rikt och kanske bli hemmafru och vara en bra mamma. Där alla har långt hår, högklackat och urrigning ned till naveln.

314172-159Där kvinnan är moderlig, beroende av en "riktig man", romantisk, tillags och så innihelvete jävla tråkig. BläJa det är så att det inte finna alla matvaror i affärerna. Det är brist på mjölk, mjöl, socker och ris och så har det varit ett tag. Jag märker inte så mycket av det för det är inga råvaror jag är storkonsument av.
Det finns en gräns för hur mycket dessa basvaror får kosta. För att alla ska ha råd med dem. Men om kostnaderna för produktionen alternativt importen går upp så lönar det sig inte att producera eftersom maxpriset är fast och produktionen går ned och det blir en brist. Livsmedlen sprids dock jämt över landet.
Största bristen är på mjölk och chavez sa i sitt tal idag att man ska öka mjölkproduktionen och man har importerat 100 ton.
Annars pratade chavez mest om oljekonflikten med amerikanska ExxonMobil.
Venezuelas försök att stoppa illegala oljeprojekt i delta orinoco (uppskattas att vara det största oljetillgången på jorden.)
För att oljan och dess inkomster behövs för utveckingen av venezuela istället för att transporteas utomlands till multinationella företag. Detta har accepterats av alla oljeföretag som arbetar i venezuela förutom av ExxonMobil. Chevron, Statoil, Total, ENI, BP och Sinopec har gått med på att överlämna större delen av oljeverksamheten till PDVSA (petroleo de Venezuela) I gengäld mot betalning. Exxonmobil vägrar och chavez menar att de rånar veneuela och dess folk på resurser som tilhör landet. ExxonMobil har drivit frågan till domstolar i USA, england och holland. Deras talesmän menar på att PDVSA inte kommer att betala sina skulder till oljeföretagen fr att intäkterna inte kommer att täcka kostnaderna.

Men sanningen är att bland annat
  •   Venezuela har aldrig isslyckats med att betala av sina skulder. Inkluderat tidigare nationaliseringar.
  •   Venezuela har reducerat sin stads skuld från 31 biljoner dollar (2004) till 25,9 biljoner (slutet av 2007)
  •   PDVSA's skuld är den minsta I välden jämfört med oljeföretag av PDVSAs storlek.
  •   Om man räknar med oljebältet i orinoco har venezuela den störta råoljekällan i världen.


Jaja nog för idag.
//Petra

Kommentarer
Postat av: Mamma

Jag uppskattar verkligen din blogg. Hoppas att du inte tröttnar.

2008-02-19 @ 07:53:11
Postat av: Marius Skogsstjärna

Hej!

Skrev igår också, ville bara säga att till trots om min elaka kommentar om chavez att det är jättekul att läsa om Venezuela så fortsätt skriv! Kvinnorollen är defintivt ett intressant ämne. Jag känner igen mycket från Mexiko. Man blir mörkrädd. Ha det gott!

2008-02-19 @ 19:19:22
URL: http://mexikanska.blogspot.com
Postat av: antiallt

Mitt inlägg "råkade" visst försvinna. Men eftersom du tydligen förespråkar den fantastiska kubanska varianten av "demokrati" där oliktänkande inte har rätt att uttala sig är det helt förståeligt. Självklart vägrar du publicera kommentarer som motsäger dig.

Jag kan ju också passa på att påpeka att WHO inte håller med dig, för att jämföra med exempelvis USA som har bättre sjukvård är Kuba. Det stämmer att Kuba har låg barnadödlighet men det beror enbart många högriskgraviditeter i Kuba avbryts i förtid inte på de kubanska läkarnas skicklighet. Att Kubanerna är "lyckliga" är inte heller någon anledning till något. Du kanske ska berätta hur lyckliga alla de människor som torteras är istället för att prata om hur lyckliga dina patetiska partikamrater är?

Jag hade dock fel när jag uppskattade in ålder till 12, du är inte en dag över 5. Du får fortfarande gärna förklara hur ett lands välstånd kan mätas med hur lyckliga det urval du träffar är eller hur deras svält kan mätas med ett urval av vad som visserligen inte finns - och som är viktiga basvaror främst för fattiga och barnfamiljer - men det gör ju inte. Kanske är du som inte fattar något?

Du får också gärna förklara hur det kommer sig att GINIKOEFFICIENTEN i venezuela STIGER under Chavez. Varför blir Venezuela mindre jämlikt? Vad kan det bero på? Driver han bara en "jag-roffar-åt-mig-så-mycket-som-möjligt-politik"? Verkar ju definitivt så.

Du kan gärna säga något om hur någon har råd att köpa alla matvaror som inte finns eftersom ingen har råd att sälja dem till ett pris som är lägre än vad det kostar att producera dem. Då betyder det nog inte lika mycket att någon liten pisstad ute i ingenstans också får ett mjölkpaket om de annars hade fått två. Men visst, det "kostar" ju inte lika mycket. Prisregleringar har ALDRIG fungerat.

Fö. heter det statsskuld och det är ett ord. Eller du kanske menar att staden venezuela har en skuld?

Kul att du använde just PDSVA som exempel också eftersom 19 000 av deras medarbetare sparkades eftersom de inte var lojala mot Chavez och tyckte att han faktiskt skulle utlysa nyval. Under utredningen som följde anklagades regimen för tortyr men ojsan varför bry sig om sådant? Chefen sa också "rösta på Chavez eller hitta ett nytt jobb" (översatt av mig).

Vågar du ta den debatten eller ska du leka patetisk 5 åring som vägrar lyssna på andra ståndpunkter IGEN?

2008-02-19 @ 22:59:56
URL: http://antiallt.blogg.se
Postat av: Petra

Ojoj. Det va ju trevligt att villl lägga ned så mycket energi på att svara på min korta (och tydligen barnsliga) kommentar. Min egentliga fråga var ju bara om du hade varit på kuba? Även om du inte tycker att personliga erfarenheter och att prata direkt med en befolkning ger dig en uppfattning om landet duger, tycer jag att det ofta kan ge en mer sanningsenlig bild än att läsa korrupterade medier.

Jag vill också påpeka att jag skrev att kuba inte är perfekt. Men det är intressant att det finns ett alternativ. Man ska också ha i åtanke att kuba är ett utvecklingsland. Att USA har större möjligheter til att utveckla sin sjukvård och utbilda läkare är inte konstigt. Men på Kuba finns ett sjuksystem som är unikt (de få antalet patienter per läkare, antalet vårdkliniker etc) och som dessutom är gratis för alla.

Jag vill också påstrida att jag inte är chavist. Det verkar du bara ha tagit för givet. Varför ska jag försvara chavez politik? Jag har aldrig påstått att prisregleringar fungerar. Jag har ingen uttallad ståndpunkt gällande oljepolitiken.

Allt jag gör är att skriva en blog om landet och informera mina närmaste om hur läget är. Mina inlägg bygger mestadels på nationella medier och samtal med mina venezuanska vänner och medmänniskor. Både chavistas och antichavistas. Mest för att skapa mig en egen uppfattning om landet.
Men eftersom samtal med befolkningen inte duger som en objektiv informationskälla (trots att det var sådant jag trodde journalister byggde sina reporatage på) så ska du nog inte ta något som den här femåringen säger på allvar.

2008-02-20 @ 19:03:25
URL: http://lapechenoir.blogg.se/venezuela
Postat av: antiallt

Du överskattar nog energin jag la ner. "Korrupta medier" är alltså de som lovordar Castro? Hmm...okej antar jag? Jag hänvisade till WHO. Om de är korrupta så visst.

Nej, sjukvården är inte gratis i Kuba. Inget är någonsin gratis. Det är bara någon annan som betalar - tillfälligt. Det är också bra att kubanerna får träffa en läkare, mer synd dock att det fattas många mediciner. Igen enligt WHO.

Dina samtal duger för den grupp de valdes ifrån. Det vill säga när du åker och förhör människor som torteras eftersom de kanske tycker att regimen är fel eller avskedas eftersom de anser att det finns ett bättre sätt att styra landet eller något liknande - snälla återkom. Annars nej, då är dina samtal inte tillräckligt intressanta. Och även då är de inte ens representativa för venezuela, men de är intressanta.

Det absolut bästa du sa i hela ditt inlägg var dock att Kuba ÄR ett u-land. Det är sant. Dock var det inte det 1957 när Castro tog makten, då var det på samma nivå som Italien.

2008-02-20 @ 22:55:09
URL: http://antiallt.blogg.se
Postat av: Petra

Angående sjukvården i USA jämfört med på Kuba; se filmen Sicko av Michael Moore. Den ger en bild av två helt skilda vårdsystem. Mycket intressant.
JA det råder en medicinbrist på kuba. Men du kanske har hört talats om blockaden mot ön som gör att de inte kan importera?
läs mer på http://www.cubavsbloqueo.cu/Default.aspx?tabid=1624

Och nej det är klart att ingenting är gratis. Iallafall kanske inte i den värld som du anser vara ideal. Men det betalas gemensamt genom skatter. Ett system som bygger på SOLIDARITET och medmänsklighet. Du kanske har hört talats om det någongång.
Kärlek och vänskap är för mig något som man inte tar betalt för.

Ps.1 jag har forfarande inte ått reda på om du besökt kuba

Ps.2 det var 1959 (inte 1957) den kubanska befolkningen gjorde revolution.

2008-02-21 @ 03:07:57
URL: http://lapechenoir.blogg.se/venezuela
Postat av: antiallt

Så jag ska alltså lita på allt som Michael Moore säger. Vad hände mer korrupt media? Jag har hört talas om blockaden mot Kuba ja. Lämpligt nog är inte mediciner något som de hindrar - faktiskt hindrar de bara amerikanska företag från att handla med Kuba, förutom just om det gäller mediciner. Kul att du lyckades dröja så länge med att skylla på USA dock, heder åt dig för det.

Självklart är inget gratis om man betalar för det skulle väl jag vilja säga. Systemet att eftersom jag inte är fattig och korkad har jag en skyldighet att hjälpa någon annan kallar jag parasitism. Visst vore det jättetrevligt om alla människor satt runt en lägereld och sjöng kumbaya men det kommer ju inte hända.

I Sverige har vi någonstans runt 60% i skatt. Hur menar du då att sjukvården är billigare i Sverige än i USA? Och nej, jag fortsätter hålla mig till WHOs värden som säger att Kubas sjukvård är bra men att den konstigt nog var bättre 1959.

Jo, det har du. Det stod i mitt första svar. Jag har aldrig besökt Kuba.

Ja, de stämmer självklart. Jag läste inte igeom mitt inlägg innan jag tryckte skicka.

2008-02-21 @ 12:15:30
URL: http://antiallt.blogg.se
Postat av: camilla

haha vilket jävla miffo, du körde över han..men herre gud vilken värld levar han i?

2008-02-22 @ 08:32:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0